Mısır'da 3 Kilise'den Mursi'nin Anayasa taslağına ret

Mısır'da üç kilise yetkilisi 15 Aralık'ta referanduma sunulacak anayasa taslağını reddettiklerini duyurarak oylamada Kıptileri yönlendireceklerine ilişkin iddiaları yalanladı.

Piskopos Şibra el-Hayme AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortodoks kilisesinin Kıptileri siyasi konularda yönlendirmediğini söyledi.

Kıptilerin yanlışla doğruyu ayırt edebildiklerini ve çıkarlarının farkında olduklarını söyleyen Hayme, 'Kıptiler olgun insanlar ve referandum oylamasındaki tutumlarını kendileri belirleyecek, biz kimseyi zorlamıyoruz' dedi.

Evanjelist Protestan lider Safvet el-Beyadi de kilisenin manevi konular dışında halka tavsiyede bulunmadığını ve siyasete karışmadığını belirtti.

Öte yandan, ülkenin kuzeyinde bulunan Gize kentindeki Katolik Kıptilerin Episkoposu Antonius Aziz ise 'Referanduma sunulacak anayasa taslağı Mısırlıların isteklerine cevap vermiyor. Cumhurbaşkanı'nın anlaşmaya varıncaya kadar referandum kararından vazgeçmesini ümit ediyoruz' diye konuştu.

Kıptilerin oylamada özgür olduklarını söyleyen Aziz, anayasa taslağının kadın, çocuk gibi toplumun bazı kesimlerinin birçok hakkını yok saydığını ifade etti.

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

Kıptiler