Radyo Agos’ta İstanbul’un dönüşümü konuşuldu

Radyo Agos’ta Rober Koptaş ve Karin Karakaşlı’nın bu haftaki konuğu, ‘Kalimera Fener Şalom Balat’ kitabının yazarı Mustafa Yoker’di.

Her cumartesi Açık Radyo’da 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayımlanan Radyo Agos’u kaçıranlar, programı buradan dinleyebilir.

Uzun yıllar Milliyet gazetesinin İsviçre temsilciliğini yapan gazeteci Mustafa Yoker, İstanbul Suriçi’nde geçen hayatını ‘Kalimera Fener Şalom Balat’ adlı bir kitapta topladı. Yoker, Fener ve Balat’taki azınlıkların nasıl yok edildiğini, bu bölgelerin ve İstanbul’un nasıl ve hangi olaylar neticesinde değiştiğini Radyo Agos’ta anlattı. 

Son zamanlarda sık sık ‘Dünyanın en güçlü kadını’ sıfatıyla anılan, ancak özellikle Euro krizinden sonra aynı zamanda dünyanın belki de en çok eleştirilen lideri haline gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, 17 Aralık Salı günü, Türkiyeli gazetecilerle bir araya geldi. Koptaş, Merkel ile yaptığı görüşmeyi, Almanya’nın Türkiye politikasını programda ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi.

Programda konuşulan haberlerden bazıları:


Sevag davasında ‘organize’ ifade

Batman’ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda askerlik yaptığı sırada, 24 Nisan 2011’de Kıvanç Ağaoğlu adlı askerin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Balıkçı davasında önemli bir gelişme yaşandı. Son dinlenen tanığın ifadesine göre karakoldaki rütbeli personelin görgü tanıklarına baskı yaparak olayı örtbas etmeye çalıştığı anlaşıldı.

Merkel’den Merkozy’ye veda sinyali

Son zamanlarda sık sık ‘Dünyanın en güçlü kadını’ sıfatıyla anılan, ancak özellikle Euro krizinden sonra aynı zamanda dünyanın belki de en çok eleştirilen lideri haline de gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, 17 Aralık Salı günü, 11 Türkiyeli gazeteciyle bir araya geldi. Rober Koptaş, Merkel görüşmesini yazdı.

İstanbul, Ankara hükümetinin ötekisiydi

Uzun yıllar Milliyet gazetesinin İsviçre temsilciliğini yapan gazeteci Mustafa Yoker, İstanbul Suriçi’nde geçen hayatını ‘Kalimera Fener Şalom Balat’ adlı bir kitapta topladı.

İran’daki tarihi mekânlara Ermeni dini önderin üflediği nefes

Bugün İran’daki Ermenilerin sayısı Ermeni kaynaklarına göre 100 bin civarında. Müslüman nüfusun yoğun olduğu, İslami rejimle yönetilen bir ülkedeki Hıristiyan yaklaşımını okurlarımızla paylaşıyoruz.

Bu haftanın şarkılarından bazıları:

Kategoriler

Radyo Agos