Serdal Adalı Beşiktaşlı Ermenilerle bir araya geldi

Beşiktaş’ta 16 Haziran Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesinde, başkan adaylarından Serdal Adalı, Beşiktaşlı Ermenileri konuk etti.

 

Aren Dadır
arendadir@gmail.com
 
Beşiktaş’ta 16 Haziran Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesinde,  başkan adaylarından Serdal Adalı 12 Haziran Çarşamba günü yönetim kurulu listesini Divan Kurulu başkanı Yalçın Karadeniz’e teslim ettikten sonra Akatlar’daki seçim bürosunda Beşiktaşlı Ermenileri konuk etti. Görüşmeye Şişli Spor Kulübü 2. Başkanı Alen Tekbıçak, Şahnur Kazancı, Berç Terziyan, Manuk Sar, Krikor Çeliktop, Merujan Tataryan, Arpiyar Tataryan, Artür Gür ve Mıgırdiç Arzivyan katıldı. Alen Tekbıçak, Beşiktaş’ın Ermeni toplumunda çok sevildiğini, bundan sonra daha yakın ilişkiler içinde olunmasını dilediğini söyledi. Tekbıçak, Ermeni toplumunda 4870 Beşiktaş kongre üyesi olduğunu sözlerine ekledi. Görüşmede Serdal Adalı Beşiktaş’ın gündemi ile ilgili açıklamalar yaparken, kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.
 
UEFA’nın disiplin kuruluna sevk etmesinin zamanlamasını manidar bulan Adalı “ UEFA müfettişi 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının aynısını dosyaya koymuş, dosyada kendinin yorumu da yok. Üstelik Yargıtay süreci de daha yeni başladı. Ben ne yapıp, ne yapmadığımı biliyorum, vicdanen rahatım. Bu sürecin sonunda Beşiktaş’ın ve bizim alnımızın akıyla bu işten çıkacağına dair bir şüphem yok” dedi.
Yapılacak yeni stadın bir yıl içinde bitmesinin neredeyse imkânsız olduğunu belirten Adalı, “İnönü Stadı şehrin en işlek yerlerinden biri, oraya inşaat makinelerini her an sokamassınız. Yeni stadın yapımı en az iki yıl alır” dedi diyerek, İnönü Stad’ının isim ve forma sponsoru için Fly Emirates ile görüştüklerini de doğruladı. 
 
Biri yerli, biri yabancı olmak üzere iki teknik direktör ile anlaştığını belirten Adalı, seçildikten sonra yeni teknik direktörü açıklayacağını söyledi. Adalı, Futbol Genel Direktörü Önder Özen ile de çalışabileceklerini sözlerine ekledi.
 
Altyapının önemine de değinen Adalı “ Altyapıyı Şan Ökten Tesisler Vadisi çatısı altında toplayacağız. Sonuçta futbolun hammaddesi alt yapıdır. Beşiktaş öz kaynak sistemiyle her zaman övünür ve övünecektir” dedi.
 
Diğer branşlarda da şampiyonluk hedefiyle yola çıkacaklarını belirten Adalı “ Basketbolda, voleybolda sponsorlukları ikişer firmayla yaptıklarını belirtti: “Baketbol şubesi için anlaştığımız şirketin Final-Four hedefi var, çok iddialılar. Diğer branşlar için de sponsorluk anlaşması yaptık. Bizim temel felsefemiz branş kapatmak değil, her branşta şampiyonluğa oynamak.”
 
Adalı, Gezi Parkı direnişinin simgelerinden olan Çarşı grubu için “Çarşı yunuslarda da, ozon tabakası eylemlerinde, tüm sosyal olaylarda vardır. Zaten Çarşı her şeye karşı” ifadelerini kullandı.  

 

Kategoriler

Toplum Spor