Trabzonlu Surmelian’dan cevaplanması zor sorular

Kitap/kirk’in Kasım sayısı hem yarın bayilerde olacak Agos’la ücretsiz, hem de tüm içeriğiyle agos.com.tr’de!

Merhaba,

2009’da ilk albümü ‘Uyan’ı, 2010’da ‘Hayat’ı ve geçen yıl ‘Sarı’ albümünü çıkaran Jehan Barbur, bu kez sevenlerinin karşısına bir kitapla çıktı. Özgün Çağlar, Barbur ile kişisel hikâyesinden edebiyata uzanan bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Nobel Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibi Alice Munro’nun ‘Nefret, Arkadaşlık, Flört, Aşk, Evlilik’ adlı dokuz öyküden oluşan kitabı, ‘Kanada’nın Çehov’u’nun Türkçedeki son kitabı. Toplumla kavgalı kadınların dünyasını yazmaktan zevk alan Munro’yu Onur Koçyiğit yazdı.

Kemal Gökhan Gürses’in yazdığı ve çizdiği ‘Ya Ameliyatlı Yerime Gelseydi: Bir Gezi Parkı Hikâyesi’ son zamanlarda oluşan ‘Gezi literatürü’ne yapılmış en güzel ve aynı zamanda en derinlikli katkılardan biri. Gürses’le kitabı üzerine Zeynep Atamer konuştu.

Şair ve eleştirmen Metin Cengiz’in ‘Cemal Süreya İkinci Yeni Bilincinin Kurucu Gücü’ başlıklı kitabı, Süreya’nın şiir anlayışını ve İkinci Yeni’nin gelişimini konu alan çok özel bir çalışma. Karin Karakaşlı yazdı.

Fahir Armaoğlu’nun ‘19. Yüzyıl Siyasi Tarihi’, bu alanda Türkçedeki çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Tarihçi Ümit Kurt yazdı.

Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Doğan Kuban’ın ‘Osmanlı’nın İstanbul’u adlı çalışması, şehre damgasını vuran 112 muhteşem yapıyı inceliyor. Kitap, sadece şehri ziyaret edenleri değil, İstanbulluları da her gün önünden kayıtsızca geçtikleri yapılarla yeniden tanıştırıyor. Yeraz Der Garabedyan yazdı.

Keyifli okumalar,

FERDA BALANCAR
ferda@agos.com.tr

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ