Haftanın etkinlik takvimi: 26 Temmuz - 1 Ağustos

Haftanın öne çıkan etkinlikleri..

KONSER

Memleketin hatrı sayılır indie gruplarından Sapan, 29 Temmuz Akşamı Beyoplu Hayal Kahvesi’nde. 2010 yılında kurulan grup iki kısaçaların ardından ilk albümü ‘Anlık İzler’i yakın bir zaman yayınlamıştı.

Progresif metalin ‘babalarından’ Dream Theater, “Along For The Ride” turnesi kapsamında 31 Temmuz Perşembe akşamı KüçükÇiftlik Park’ta. Bas gitarist John Myung, gitarist John Petrucci ve davulcu Mike Portnoy tarafından yaklaşık 30 yıl önce kurulan gruba,Portnoy’un yerine 2010’da Mike Mangini dahil olmuştu. Grup beş yıl aradan sonra bir kere daha İstanbul dinleyicisiyle buluşacak.

‘Kıpır Kıpır’ Portecho, 31 Temmuz akşamı Beyoğlu’ndaki Topless Teras’ta. , 2006 tarihli ‘Undertone’ albümüyle başlayan Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan birlikteliğinden doğan son albüm ‘Motherboy’ geçtiğimi aylarda yayımlandı.

TİYATRO

Sami Berat Marçalı'nın kollektif tiyatro projesi ‘Yarının Oyunları’kapsamında sahneye konan ‘Cambazın Cenazesi’ 30-31 Temmuz akşamı saat 20.30’da İkinci Kat- Karaköy’deKura ile belirlenmiş başlıklar, yönetmen, yazar ve oyunculardan oluşan 4 ayrı topluluk oyunlarını tiyatroseverler için sahneliyor. Firuze Engin’in yazdığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği ‘Cambazın Cenazesi’nde İbrahim Halaçoğlu ve Tolga İskit sahnede olacak. 1-2 Ağustos’ta ise Deniz Madanoğlu’nun metni ve Sami Berat Marçalı rejisiyle sahnelenecek olan ‘POZ’ var.

SERGİ

Gezici sergi rehberliği ‘Artwalk Istanbul’, bu hafta Tophane Karaköy rotasında bir sanat mekanı gezisi sunuyor. 26 Temmuz Cumartesi, Galatasaray Lisesi önünde saat 13.00’te başlayacak tura katılmak için: hello@artwalkistanbul.com