Atina’ya Süryani Soykırımı anıtı

19 Ekim Pazar günü, Yunanistan’ın başkenti Atina’da Süryani Soykırım Anıtı açılacak. Anıtın açılış töreni, St. Spridon Meydanı’nda saat 11.00’de başlayacak.

2013 yılında Belçika’nın Sprimont şehrinde açılan Süryani Soykırımı Anıtı

Atina’nın Egaleo Belediyesi’nde dikilecek anıtın açılış törenine Belediye Başkanı Dimitrios Kalogeropoulos ile merkezi Stockholm’de bulunan Seyfo Center Başkanı Sabri Atman katılarak konuşma yapacaklar.

Hazırlıkları üç yıldan beri süren anıt çalışmaları, Yunanistan Süryani Federasyonu ve Egaleo Belediyesi tarafından başlatılmış ve Seyfo Center tarafından desteklenmişti. Anıtın şekli ve dizaynı konusunda detaylar bilinmezken, üzerinde “Assyrian Genocide 1915 – Simele” yazacağı öğrenildi.

Bu anıtla birlikte 1915 yılında soykırıma uğrayan Asuri-Süryani-Keldaniler için soykırım anıtı dikilen ülkelerin sayısı altıya yükselecek. Daha önce ABD, Rusya, Ermenistan, Fransa ve Belçika’ya Süryaniler için soykırım anıtları dikilmişti. İsveç’in başkenti Stockholm’de ve dünyanın başka ülkelerinde de ‘Seyfo’ olarak anılan Süryani Soykırımı ile ilgili anıt dikilmesi için hazırlıklar sürüyor.

Kategoriler

Güncel Dünya Diaspora