OBAMA

GÜNCEL Obama: 1915'te ne olduğuyla ilgili şahsi görüşüm değişmedi

ABD Başkanı Barack Obama, görevinin son yılında 24 Nisan’ın 101. Yıldönümü için bir açıklama yayımladı. Önceki yıllardaki gibi Soykırım ifadesini kullanmaktan kaçınan ABD Başkanı, ‘Medz Yeghern’ dedi, fakat açıklamasında, 1915’te ne olduğuyla ilgili şahsi görüşlerimi ısrarla ifade ettim ve bu görüş değişmedi’ ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Obama Medz Yeghern dedi

Obama, Ermeni soykırımının 100. yılıyla ilgili konuşmasında Ermenice “büyük felaket” anlamına gelen “Medz Yeghern” ifadesini kullandı. Obama 1915’i “katliam” olarak nitelerken “geçmişle hesaplaşma” vurgusu yaptı.
GÜNCEL Çavuşoğlu, 24 Nisan kulisi için ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu hafta sonu Washington’a gidiyor. ABD’li mevkidaşı Kerry ile görüşecek olan Çavuşoğlu’nun, Başkan Obama’nın da 24 Nisan’daki açıklaması öncesi kulis yapacağı ifade ediliyor.
GÜNCEL Obama'nın seçimi

Thomas de Waal’in geçen hafta yayımlanan yeni yayımlanan “Büyük Felaket: Soykırımın Gölgesinde Türkler ve Ermeniler” kitabı gündem yaratmaya devam ediyor. De Waal, ABD Başkanı Obama’nın 2015’te soykırım deyip demeyeceğinin yarattığı ikilemden bahsediyor.
GÜNCEL Obama’nın zor günleri

ABD’deki ara seçimlerde Başkan Obama ve Demokratların büyük bir yenilgiye uğraması önümüzdeki dönemde ABD’nin iç ve dış politikasında ciddi değişiklikler olması ihtimalini artırdı. Özellikle ABD-Türkiye-Ermenistna-Rusya dörtgeninde beklenmedik gelişmeler bekleniyor.
GÜNCEL ABD ve müttefiklerin İD'e hava saldırısı başladı

ABD Başkanı Barack Obama'nın iki hafta önce açıkladığı eylem planının ardından, İslam Devleti'nin Suriye'deki kontrol merkezlerine karşı ilk büyük hava saldırısı dün gece itibariyle başladı. Saldırıda ABD'ye Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn ve Katar'ın destek olduğu belirtiliyor.
GÜNCEL Obama: İran’a yaptırıma izin vermem

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan Kongresi’ne müzakereler sürerken İran’a ilave bir yaptırım yasası kabul edilirse veto edeceğini açıkladı. Ayrıca Amerikan askerlerinin “sonu belli olmayan ihtilaflarda çamura batmalarına izin vermeyeceğini” söyledi.