Obama'nın seçimi

Thomas de Waal’in geçen hafta yayımlanan yeni yayımlanan “Büyük Felaket: Soykırımın Gölgesinde Türkler ve Ermeniler” kitabı gündem yaratmaya devam ediyor. De Waal, ABD Başkanı Obama’nın 2015’te soykırım deyip demeyeceğinin yarattığı ikilemden bahsediyor.

Hürriyet’ten Tolga Tanış’ın haberine göre, Geçen hafta çıkan “Büyük Felaket” kitabında Thomas de Waal, ABD Başkanı Barack Obama’nın bu sene soykırım deyip demeyeceği konusunun çözülmesi imkânsız bir ikilem olduğunu söyledi.

ABD’li düşünce kuruluşu Uluslararası Barış İçin Carnegie Endowment’ın kıdemli araştırmacısı Thomas de Waal, Beyaz Saray’da Başkan Obama’ya 2008 başkanlık kampanyası sırasında soykırımı tanıma sözü verdiğini hatırlatanlar ve 1915 Olayları’na soykırım diyerek Türkiye ile ilişkileri daha da karmaşık hale getirmek istemeyenler arasında bir çekişme yaşandığını belirtiyor. 

Obama Yerevan’a gidecek mi?

De Waal, olayların yıldönümü sayılan 24 Nisan’da Başkan Obama’nın Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da yapılacak anma törenlerine gidip gitmeyeceği konusunda ise şunları söyledi: “Başkan Obama’nın Yerevan’a gideceğini düşünmüyorum. Ama üst düzey bir isim gidecektir.”

Etiketler

Soykırım ABD Obama 2015


Yazar Hakkında