ÇEVRE MÜCADELESİ

GÜNCEL Azerbaycan’da köy sakinlerinin çevre mücadelesi

20 Haziran’dan bu yana Azerbaycan, Gadabay’a bağlı Söyüdlü Köyü sakinleri, bölgedeki altın madeninden akan atık sular için ikinci bir yapay göl inşa edilmesini protesto ediyor. Polis köye giriş çıkışı yasakladı, gözaltına alınan köylüler var; yetkililerin ailelere gidip tehdit ettiği ortaya çıktı. Uluslararası ilişkiler ve güvenlik alanında feminist araştırmacı Sevinj Samadzade Söyüdlü’deki son durumu ve izlenimlerini aktardı.
GÜNCEL Yerevan’da yeşil alanı savunan protestoculara polis saldırısı

Yerevan’ın Ajapnyak semtinin ‘Fiz-Gorodok’ olarak bilinen kısmındaki yeşil alana gökdelen inşa etmek istendi. Bölge sakinleri, bu karara tepki gösterdi. Sovyet döneminden kalma ‘bilimsel’ mahallelerinden birinde yeni bir gökdelenin inşasına yönelik 20 Ağustos’ta yapılan protestolara polis saldırdı. İnşaat geçici olarak durduruldu.
GÜNCEL Cerattepe davası: Avukatlar duruşma salonundan ayrıldı

Artvin Cerattepe’de, bakır ve altın madeni projesinin iptali için açılan davanın karar duruşması bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmanın görüleceği Rize, polis tarafından ablukaya alındı, adliyeye giren ve çıkan tüm yollarda barikat kuruldu. Avukatlar adil yargılamanın zedelendiği gerekçesiyle duruşma salonunu terk etti.