MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

GENEL ‘Ders kitapları öğretim programlarında yer verilen kazanımlarla uyumlu olmalı’

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in eğitim müfredatındaki ırkçı ve ayrımcı ifadelerle ilgili verdiği soru önergesini yanıtladı. Bakanlık, soru önergesine, “Öğretim programlarımız her türlü ayrımcılığa ilişkin gerekli hassasiyeti dikkate alan bir yapıda geliştirilmekte ve bu süreçte toplumun tüm kesimlerinden görüş alınmakta ve bu görüşler azami ölçüde programlara yansıtılmaktadır. Sonuç olarak programlarımızın, eşitlik, temel değerler, insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı olma, barış kültürünün geliştirilmesini sağlayacak temel bilgi ve becerileri kazandırma noktasında gerekli duyarlılığa sahip olduğu değerlendirilmektedir” yanıtını verdi.
GÜNCEL Yeni müfredat ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatı bu hafta açıklaması bekleniyordu. Müfredatın açıklanmasının 21 Mayıs'ta yapılacak AKP Kongresi sonrasına bırakılacağı da konuşulanlar arasında.
TOPLUM Azınlık okullarına destek bu yıl da devam ediyor

MEB’in özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik başlattığı teşvik uygulaması bu yıl da devam ediyor. Azınlık okullarının tamamı teşvik kapsamında. 15 Ağustos’ta başlayan başvurular 2 Eylül’e kadar devam edecek.
GÜNCEL YÖK 1577 dekanın istifasını istedi

YÖK 1577 dekanın istifasını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise 15 bin 200 kamu personeli açığa alındı. Çoğunluğunun öğretmen olduğu belirtiliyor.