AYHAN ÜSTÜN

GÜNCEL Anter ailesi tekrar dinlenebilir

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, babası Musa Anter'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak daha önce Diyarbakır'da Dicle Anter'i dinlediklerini belirterek, 'Ancak ilaveten söyleyecekleri bir şey varsa, komisyonumuz herkese açık. Başvurması halinde kendisini dinleyebiliriz' dedi. Üstün, faili meçhul sayısıyla ilgili olarak vakıflar ve emniyetin kayıtları arasındaki uyuşmazlığa dikkat çekti.
GÜNCEL ''Kürtaj tecavüzden daha ağır bir suç''

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Üstün, kürtaj meselesiyle ilgili açıklamada bulundu. Bosna'da tecavüze uğrayan kadınların doğurduğunu kaydeden Üstün, 'Anne karnında o bebekler öldürülseydi, tecavüzcülerin yaptığından çok daha büyük bir dram, suç ortaya çıkacaktı' dedi. Üstün, 'bir insan olarak doğma durumundaki canlının hayatını elinden alamayız. Sosyal devlet ilkesi budur' diye konuştu.
GÜNCEL TBMM İnsan Hakları Komisyonu Uludere'yi inceleyecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Uludere katliamına yönelik harekete geçiyor. Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüşüleceğini söyledi. Komisyon üyeleri daha sonra bölgede görevli kamu personeliyle bir araya gelerek, olay hakkında bilgi alacak.