DEVLET

TOPLUM 1998 müdahalesi istifayla çözülmüştü

Türkiye’de Ermeni patrikhanesinin seçim sürecine devlet tarafından her dönem müdahale edildi. 1998 yılında da seçim yapılmasına izin verilmemiş, Ermeni toplumu uzun süre yine seçim yapmak için mücadele etmek zorunda kalmıştı.
GÜNCEL Kimlik bilgilerinin internete sızması kimin suçu?

Yaklaşık 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internete sızması kişisel güvenlik tartışmalarını alevlendirdi. Bilişim hukukçularına göre, Hükümet yetkilileri tarafından ‘veri korumasına çare’ olarak sunulan Kişisel Verileri Koruma Kanunu’ysa devletin bazı ‘hassas verileri’ kullanmasına meşru zemin sunacak.
GÜNCEL Varto’da 1990’ların geri dönüşü

Araştırmacı, yazar ve avukat Fırat Aydınkaya, çocukluğunun geçtiği ‘1990’ların Varto’suyla’ 2015’in Varto’sunu çok çarpıcı iki anekdot üzerinden anlatıyor. Aydınkaya’nın “1990’lara mı dönüyoruz?” tartışmalarına önemli bir katkı niteliğindeki yazısını sunuyoruz.
GÜNCEL Polisin

Devletin vatandaşına ‘savaş’ açtığı bir dönemin simge sözlerinden “Polis destan yazdı”, İstanbul, İzmir, Ankara, Antakya, Eskişehir, Adana, Mersin ve Antalya’da bu şiddete maruz kalanların tanıklıklarından oluşan bir kayda dönüştü. Kitabı derleyen ekipten Deniz Koloğlu ve Saner Şen anlatıyor.