ADLİ TIP

GÜNCEL Adli Tıp, Jandarmayı tespit etti

Gazetemizin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in vurulduğu gün, Agos gazetesi çevresinde olduğu iddia edilen Jandarma görevlileriyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu incelemesini tamamladı. 10 yıl sonra yapılan incelemede görüntülerdeki kişilerden birinin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Emre Cingöz’e benzediği tespiti yapıldı. Cingöz’ün olay yerinde olduğuna dair daha önce de diğer Jandarma görevlisi Yusuf Bozca ve tetikçi Ogün Samast’ın teşhisi vardı.
GÜNCEL ‘Sivil ölümlerinde sorumluluk devletindir’

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, uluslararası sözleşmelere dikkat çekerek, yaşam hakkı ihalelerinde devletin, aksini ispatlayamadığı takdirde, sorumlu olduğunu söyledi.
GÜNCEL Fincancı: Gerçekte kaç kişiyi kaybettiğimizi öğrenmemiz uzun sürecek

Adli Tıp Uzmanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ankara’daki bombalı saldırının ardından olay yerine vardı ve bağımsız gözlemci olarak hem alanda, hem de kayıplarını bekleyen ailelerin olduğu Adli Tıp’ta çalışmalara katıldı. Fincancı’yla katliamın ardından en zor süreçlerden birinin yaşandığı Adli Tıp’ta yapılanları ve yapılması gerekenleri anlattı.
GÜNCEL Maritsa Küçük davasında Adli Tıp, DNA bulamıyor

Maritsa Küçük cinayeti davasında Mahkeme, Emniyet ve Jandarma kriminal laboratuvarlarından gelen, incelemenin DNA profili gönderilmesi halinde yapılabileceği yönündeki yanıtı üzerine başvurduğu Adli Tıp Kurumu da, elinde DNA profil arşivi olmadığını bildirdi.
GÜNCEL Samatya’da Nazaryan yalnız değilmiş

Samatya'da evinde öldürülen Maritsa Küçük davasında Adli Tıp'tan gelen raporlar sanık Murat Nazaryan dışında başka kişilerin de cinayet anında evde olduğunu ortaya çıkardı.
GÜNCEL Özal’ın cesedine ulaşıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cesedine ulaşıldığını ve cesedin incelemeye uygun olduğunun görüldüğünü söyledi.
GÜNCEL Sevag cinayetinde skandallar bitmiyor

Askerliği yaparken görev yaptığı karakolda öldürülen Sevag Balıkçı davasının Diyarbakır’daki son duruşmasında Adli Tıp skandalı ortaya çıktı. Sevag’a ilk tıbbi müdahaleyi yapan Doktor Serkan Bütün’ün ifadesi, Adli Tıp’ta Sevag’ın elbiseleri yerine başka elbiselerin incelendiğini ortaya çıkardı. Bir önceki duruşmada, Sevag’ın babası Garabet Balıkçı, gösterilen kıyafetlerin oğluna ait olmadığını ifade etmişti. Bilirkişi olarak atanan Yüzbaşı Murat Yazgan’ın raporu ise Sevag’ın kasıtlı olarak vurulmuş olduğu yönündeki şüpheleri daha da güçlendirdi.
GÜNCEL Kenan Evren kolunu kırdı

12 Eylül davasının bir numaralı sanığı Kenan Evren'in hakim karşısına çıkıp çıkmayacağının kesinlik kazanması beklenirken, Evren'in kolunu kırdığı öğrenildi. Avukatları dolaşım sorunu tedavisi gören Evren'in duruşmalara katılamayacağını savunuyor, müdahiller ise bu tespitin Adli Tıp tarafından yapılmasını istemişti.