ALİ BABACAN

GÜNCEL Babacan: ‘Uludere istismar edilmezse aydınlanır’

Uludere katliamının ortak bir acı olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Unutmayalım ki daha önce biz bir Gediktepe vakası yaşadık. Sivil vatandaş zannedilenler terörist çıktı, şehitler verdik, bedel ödedik. İstismarcılar ve fırsatçılar ellerini çektiğinde, Uludere hadisesi çok daha hızlı bir şekilde aydınlanacaktır” dedi.
GÜNCEL Evli mahkûmlara eşleriyle birliktelik izni

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ‘Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Yasa Tasarısı’ ile hükümlülere yönelik getirilen yeni düzenlemeleri açıkladı. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Babacan, Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tasarı'nın ayrıntılarını anlattı.
GÜNCEL Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi gerekiyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'Türkiye Toplantıları'nda Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri üzerine konuştu. Türkiye'yle ilgili 'üzerimize düşeni yaptık' diyen Babacan, uygulamanın 'Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine bağlı' olduğunu dile getirdi. Babacan, AB üyelik sürecinin 'maalesef zayıfladığı bir dönem' geçirdiğini söyledi.