İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ

GÜNCEL

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) bugün açıkladığı raporunda, Temmuz 2016’da Türkiye’de yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından çıkarılan kanun hükmündeki kararnamelerden önemli koruma tedbirlerinin çıkarılması nedeniyle polisin gözaltındaki kişilere işkence veya kötü muamele yaptığını açıkladı.
GÜNCEL Türkiye insan haklarında en kötü dönemini yaşıyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), bugün İstanbul’da 2016 Dünya Raporu'nu açıkladı. Raporda, Türkiye’de çözüm sürecinin sona erdirilmesinin ardından insan hakları ihlallerinin arttığı, Güneydoğu’da yaşanan şiddetin çok ciddi şekilde yükseldiği ve AKP’nin basına ve muhaliflere karşı ciddi bir baskı operasyonu yürüttüğü belirtildi.
DÜNYA HRW: Türkiye Suriyelileri sınırdan geri itiyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin neredeyse tüm sınırlarını Suriyeli sığınmacılara kapattığını ve sınırdan geçmeye çalışırken yakaladığı Suriyelileri kısa yoldan geri ittiğini bildirdi.
GÜNCEL Özbek mülteciler IŞİD’e teslim ediliyor şüphesi

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Sekreteri Aybüke Ekici, bazı Özbek mültecilerin Suruç’tan IŞİD’in yönetimindeki bölgelere gönderilmiş olabileceğine dikkat çekiyor. Ekici, IŞİD’in bu mültecilerden kendisine katılmak istemeyenleri infaz ettiğine yönelik haberler duyduklarını da sözlerine ekliyor.
GÜNCEL ‘Rojava raporu ziyadesiyle adil’

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) Rojava’daki insan hakları ihlalleri raporuyla ilgili olarak geçen hafta ‘Rojava’nın insan hakları karnesi zayıf’ başlığıyla yaptığımız haber sonrasında, sosyal medya ve mail yoluyla bize yönelen soruları ve tepkileri, raporun yazarı Fred Abrahams’a yönelttik.
GÜNCEL İnsan Hakları İzleme Örgütü: ''Tanıklar baskı altında''

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW), faili meçhullerle ilgili hesap sormak için olanak sağlayan Temizöz davası için uyardı: 'Üstleri ile konuşulmadı. Emrindekiler dinlenmedi. Tanıklar baskı altında.' İnsan Hakları İzleme Örgütü, ‘Adalet Vakti: Türkiye’de Doksanlarda Gerçekleşen Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıplar İçin Cezasızlığın Sona Erdirilmesi’ başlıklı 68 sayfalık raporunu dün kamuoyuna açıkladı.