LEVON ZEKİYAN

GÜNCEL Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Levon Zekiyan'ı kabul etti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bu hafta Venedik Mıhitaryan Birliği Papalık vekili ve Türkiye Ermeni Katolik Kilisesi ruhani önderi Başpiskopos Levon Zekiyan ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti.
KİLİSE ‘Hıristiyanlar Noel’i IV. yüzyılda kutlamaya başladı’

25 Aralık, tüm Hıristiyan topluluklar için çok özel bir gün. İsa Mesih’in doğuşu yaygın olarak kutlansa da, Noel geleneklerinin nereden geldiği herkes tarafından bilinmiyor. Türkiye Ermeni Katolikleri Dinî Önderi Kerabaydzar Levon Zekiyan’la Noel’in neden 25 Aralık’ta kutlandığından, Noel ağacı süslemenin köklerine kadar birçok konuda konuştuk.
TOPLUM Mardin Ermenilerinin Kerabaydzar Zekiyan’la buluşma heyecanı

30 ve 31 Mayıs’ta, Türkiye Ermeni Katolik Cemaati’nin Ruhani Önderi Kerabaydzar Levon Zekiyan, Mardin ve Diyarbakır’ı kapsayan bir önderlik ziyareti düzenledi. Göreve seçildikten sonra bölgeye ilk kez gelen Zekiyan’ın ziyareti, kiliseler arası diyalog açısından önemli gelişmelere vesile oldu.
TOPLUM Ermeni Katolik cemaati yeniden canlanıyor

Haziran ayında, İstanbul Ermeni Katolikleri Apostolik Yöneticisi ve Amida Başepiskoposu olarak atanan Kerabaydzar Levon Boğos Zekiyan’ın episkoposluk takdis töreni yapıldı. Yaklaşık yüz yıl aradan sonra İstanbul’da düzenlenen ilk episkoposluk takdis töreni olma niteliği taşıyan ayin, Ermeni Apostolik, Rum Ortodoks, Süryani Katolik Süryani Ortodoks ve Keldani kiliselerinden temsilcileri buluşturdu.
TOPLUM Ragıp Zarakolu: Kentinize hoşgeldiniz Baron Zekiyan

Ragıp Zarakolu, Taraf Gazetesi'ne yazdığı yazısında İstanbul Ermeni Katolik Cemaati'nin Apostolik Yöneticisi olarak atanan Başepiskopos Levon Zekiyan'ın yurttaşlığa alınmasından bahsediyor: 'Ama benim 90’lardan beri hayalim, tüm İstanbul, Anadolu kökenlilere, onların ahfadına, Rum, Ermeni, Süryani, Yahudi vd. doğal yurttaşlık hakkının tanınması.'
TOPLUM İstanbul’da Zekiyan dönemi başladı

Papa Francis’in, İstanbul Ermeni Katolik Cemaati için Apostolik Yönetici olarak atadığı Başepiskopos Levon Zekiyan, 10 Haziran Salı günü Venedik’ten İstanbul’a gelerek, yeni görevine resmen başladı. Zekiyan, 15 Haziran Pazar günü Sakızağacı Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Patrikhanesi'nde, Kerabaydzar unvanıyla ilk kez ayin yönetecek.