YEŞİLKÖY

GÜNCEL İstanbul’daki Süryani Kilisesi için çalışmalar yeniden başladı

Yeşilköy’de inşa edilmesi öngörülen Süryani Kilisesi için süreç yeniden başlıyor. Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin, şimdiye kadar arazi üzerinde mezarlıkla ilgili çalışmaların, tedbir kararı nedeniyle yarım kaldığını belirterek, kararın kaldırılmasının ardından çalışmalara kaldığı yerden devam edileceğini açıkladı.
TOPLUM Yeşilköy Vakfı’ndan yeni yıl müjdesi

Yeşilköy madağında, ‘Halk Pazarı’ olarak bilinen ve büyük bir hukuk mücadelesiyle geri alınan mezarlık arazisine ilişkin projenin ayrıntıları ve yeni gelir kaynağı kamuoyuyla paylaşıldı.
GÜNCEL Yeşilköylü Ermeniler konuşuyor

ODTÜ’de Sosyoloji Bölümü doktora öğrencisi ve Beykent Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Zeynep Baykal, yüksek lisans tezinde İstanbul Ermenilerinin kimlik inşası ve bu süreçte etkili olan dinamikleri, Yeşilköy Ermenileri özelinde araştırdı. Çalışmasında tarihsel geçmişin, gündelik ilişkilerin ve ulus-devletle olan ilişkinin bu kimliğin oluşumundaki etkilerini de gözeten Baykal, çok katmanlı Ermeni kimliğinin toplum içinde yeniden inşa edildiğini, fakat bunun yeni bir kimlik inşası olmadığını söylüyor. En azından Yeşilköy Ermenileri için durum bu.
GÜNCEL ‘Yeşilköy’de kiliseye saldırı’ haberleri ne anlatıyor?

Olayın yaşandığı esnada kilisede ibadet etmekte olan Süryani cemaatine yakın kaynaklar, yaşananların organize ve ciddi boyutta olmadığını belirtiyorlar. Ancak buna rağmen, kilise yetkililerinin yaptığı açıklamanın bile polisin baskısıyla yapıldığını iddia eden haberlerin basında yer alması, konunun tüm şeffaflığıyla ortaya konulması gerektiğini gösteriyor.