ÖLÜM

GÜNCEL 1 Mayıs, 1 ölüm, 5 tutuklama, 231 gözaltı

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan hak ihlallerine dair raporunu açıkladı. TOMA bir vatandaşı öldürdü, İstanbul'da 231 kişi gözaltına alındı, 5 kişi ise tutuklandı.
GÜNCEL 8 Mart'ı kutlayamaz ölü kadınlar

HDP’nin hazırladığı “Sokağa Çıkma Yasakları ve Kadınlar” başlıklı bilgilendirme dosyasına göre 16 Ağustos 2015’te başlayan ve bugün itibarıyla altıncı ayına giren sokağa çıkma yasaklarında toplamda 44 kadın öldürüldü. 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüz, olabiliyorsa kutlu olsun.
GÜNCEL Cizre’de üç bodrumda kaç kişi öldürüldü?

Cizre’de 14 Aralık’tan beri devam eden sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarda üç binada en az 75 kişinin öldüğü iddia edildi. Sağlıklı bilgi almanın mümkün olmadığı ilçede operasyonların bittiği açıklandı ancak sokağa çıkma yasağı devam ediyor.
TÜRKİYE Cizre’de üçüncü bodrum mu?

Cizre’de operasyonlar devam ederken, daha önce içinde kaç kişinin öldürüldüğü hala belli olmayan iki bodrum katından başka bir bodrumda da bekleyen yaralılar olduğu iddia edildi. Dicle Haber Ajansı, üçüncü bodrumdaki yaklaşık 50 kişiden 20-25’i yakılarak öldürüldüğünü duyurdu.
Cizre’de kaç kişi öldürüldü?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir eve yapılan saldırıda ölenlerin sayısı hala belirsizliğini koruyor. TRT “60 terörist öldürüldü” açıklamasını geri çekerken, Valilik ölü sayısının ‘10’, HDK ise ‘30 yanmış cesedin’ olduğunu söyledi.