ARAŞTIRMA

GÜNCEL

Vatandaşlık Araştırması’ndan: Türkiye genelinde toplumun yüzde 43’ü Kürtlerin Cumhurbaşkanı olmasına karşıyken, yüzde 63’ü ise Müslüman olmayanların Cumhurbaşkanı olmasına karşı.
GÜNCEL Türkiye’de 480 bin modern köle var

Bugün açıklanan 2016 Küresel Kölelik Endeksi'ne göre 167 ülkede yaklaşık 46 milyon insan modern köleliğin bir türünü yaşıyor. Raporda Türkiye'de 480 bin kişinin kölelik koşullarında yaşadığı belirtiliyor.
GÜNCEL 41 milyon kişi kendi memleketinde yurtsuz

Ülke İçinde Yerinden Edilme Merkezi ve Norveç Mülteciler Konseyi’nin hazırladığı “Dünya İç Göç Raporu”na göre dünyada yaklaşık 41 milyon kişi iç savaş ve şiddetten kaçabilmek için kendi ülkesi içinde göç etmek zorunda kaldı. Türkiye’de ise kadar savaş ve çatışmalar nedeniyle ülke içinde göç etmek zorunda kalanların sayısının 954 bin.
GÜNCEL ‘1915 ve Ötesi’nde Ermeniler ve Türkler

PODEM'in ‘1915 ve Ötesi: Türkiye’de Toplumsal Algı’ başlıklı raporu, 1915 hakkında Türkiye toplumunun ne hissettiğine, Ermenilerin bugün Türkiye’de kendilerini nasıl gördüğüne, toplumun diğer kesimlerinin Ermenilere bakışına ve Ermenistan hakkında ne düşünüldüğüne dair bakış açılarını yansıtıyor.
GÜNCEL 'Direnişçilerinin yarısı polis şiddeti olduğu için eyleme katıldı!'

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Gezi Parkı direnişi üzerine yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete katılımcılarının yarısı 'polis şiddeti'ne tepki için Park'a geldiklerini söyledi. Katılımcıların % 79'u hiçbir parti, kulüp ya da dernek üyesi olmadığını, % 69'u da, Gezi Parkı olayını sosyal medyadan duyduğunu cevapladı.