Tapeler imha edilecek

4 eski bakanın yolsuzluk suçlamasıyla Yüce Divan’da yargılanmasını oylayan Meclis Soruşturma Komisyonu’ndan Yüce Divan’a sevkin gerekli olmadığı kararının yanı sıra, yolsuzluğa delil teşkil edebilecek tapelerin imhası kararı çıktı.

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, bakanların çocuklarıyla yaptığı konuşma tapeleriyle ilgili ''Tapelerin imhası için komisyon üyelerini en kısa zamanda toplantıya çağıracağım'' dedi.

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda bakanların çocuklarıyla konuşma tapelerinin imha edilmesi kararı 5’e karşı 9 oyla alındı.

Ak Parti’nin 9 üyesinin de ‘deliller hukuksuz elde edildi’ ifadelerini kullandığı belirtildi.

Hürriyet’ten Aysel Alp’e konuşan komisyonun MHP’li üyesi Mesut Dedeoğlu, toplantıda yakılıp imha edilmesi yönünde beşe karşı dokuz AKP’linin oyuyla karar alındığını açıkladı.

Komisyonda toplantı sona ermişken komisyonun AKP’li başkanı Hakkı Köylü’nün bu kararı duyurduğunu söyleyen Dedeoğlu, “Bunun üzerine ben Hakkı Köylü’ye cümleleri tekrar etmesini söyledim. O da ‘hukuksuz olarak elde edildikleri’ gerekçesiyle bu delillerin imhasına karar verildiğini tekrarladı” dedi.

"Delil karartma"

Tapelerin yakılarak ya da kağıt makinasında kırpılmak suretiyle imha edileceğini söyleyen komisyonun CHP’li üyesi Erdal Aksünger ise “Oysa bunlar mahkeme kararıyla yapılmış telefon dinlemeleri. Bu bir delil karartmadır. Hukuksuzdur. Ben daha önce de söylemiştim. ‘AKP delilleri karartmak istiyor’ demiştim. Şimdi delilleri karartmak istediklerini görüyoruz” dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

bakan yolsuzluk tape


Yazar Hakkında