Londra'daki Holokost Anıtı Yahudi olmayan kurbanları da hatırlayacak

İngiltere’de yapılacak Holokost Anıtı’yla, Yahudi kurbanların yanısıra Romanlar, eşcinseller, engelliler, muhalifler ve Yehova Şahitleri’nin de aralarında olduğu diğer kurbanlar da anılacak.

 İngiltere’de geçtiğimiz sene farklı siyasi parti temsilcilerinden oluşan bir Holokost Komisyonu kurulmuştu. Komisyon, dün Holokost Kurbanlarını Anma Günü’nde yaptığı açıklamada, ülkede yeni ve kalıcı bir Holokost Anıtı inşa edileceğini açıkladı.

Açıklamada, anıtın öldürülen 6 milyon Yahudi’yi merkezine alırken, toplama kamplarına kapatılan Yahudi olmayan kurbanları da unutmayacağı belirtildi:

“Komisyon, Anıt’ın yaşam biçimleri veya inançları değil sadece genetik kökenleri nedeniyle sistematik bir şekilde hedef alınan Yahudi kurbanların deneyimlerini temsil etmesi gerektiğine yürekten inanıyor.

“Bunun yanısıra diğer kurbanların trajik deneyimlerini yansıtmamak adaletsiz olacaktır. Bu kurbanlar arasında Roman topluluğunun üyeleri, Yehova Şahitleri, siyasi muhalifler, eşcinseller ve fiziksel ve zihinsel engelliler yer almaktadır.

“Komisyon, Holokost’u anlamak için Nazi zulmünün diğer kurbanlarının kaderini öğrenmek gerektiğine inanmaktadır. Bu nedenle yeni yapılacak Anıt, öldürülen 6 milyon Yahudi’yi merkezinde tutarken, Yahudi olmayan kurbanlara yönelik işkence ve zulümleri de anacaktır.”


Kategoriler

Güncel Dünya



Yazar Hakkında