Samast’ın babası: Devlet bir çocuğu suça sürükledi

Hrant Dink cinayetiyle ilgili Dink ailesinin açtığı davada, tazminata mahkum olan İçişleri Bakanlığı, 1 milyon 659 bin lirayı cinayet faillerinden almak için dava açtı.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, Samast’ın babası Ahmet Samast dilekçesinde, derin devletin oğluna Hrant Dink’i öldürttüğünü, suça sürükleyerek hayatını çaldığını belirtti. Baba Samast, oğlunun Hrant Dink ve ailesinden sonra en çok zarar gören kişi olduğunu iddia etti. 

Davanın reddini isteyen baba Ahmet Samast, “Davacı idare nasıl maktulün can güvenliğini koruyamadığı için dava konusu tazminatı ödemek zorunda kalmışsa, 16 yaşındaki bir çocuğun suça sürüklenmemesi için gereken önlemleri de almamıştır” dedi.

Devletin asli görevini yerine getirmediğini belirten Ahmet Samast, davanın reddini istedi.

Dink ailesi İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne 2008 yılında İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açmıştı.

2012 yılında sonuçlanan davada mahkeme, bakanlığı 1 milyon 659 bin lira tazminata mahkum etmişti.

Bakanlık, ödediği parayı Dink’in katil zanlılarından almak için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne rücu davası açtı. ‘Hrant Dink’in katillerinin eylemlerinin devlete karşı işlenmiş haksız fiil görünümünde olduğunu’ ileri sürerek, ödediği tazminatı faizi ile birlikte Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Ogün Samast’tan talep etti.

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında