Demirtaş: Papa'yı tanımıyoruz diyerek sorun çözülmez

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağrı’daki çatışma ve AKP’nin seçim beyannamesi hakkında konuşan Demirtaş’ın gündeminde Avrupa Parlamentosu’nun soykırım yasası ve Papa’nın açıklamaları da vardı.

Bu hafta içinde Ermeni Soykırımı’nın kabuluyle ilgili arka arkaya gelen iki önemli açıklama hakkında hükümetin tepkisini eleştiren Demirtaş, “Hükümetin geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hakikatleri araştırma konusunda hareket etmesi lazım. Papa bir şey söylüyor çocukça tepki veriyorlar. İnsan anlamakta zorlanıyor. Ermeni gerçeğiyle nasıl yüzleşmesi gerektiğini topluma bir anlatın. Bu resmi olarak açıklığı kavuşmamış bir konudur. Papayı tanımıyoruz diyerek bu sorun çözülemez” dedi. 

"Kullandıkları dil seviyesizce"

Ağrı’daki çatışmayla ilgili ‘AK Parti kendi tuzağına düştü’ diye konuşan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eleştirdi: “Ağrı’da olan bitenden de haberin yok. Oraya  en yakın köy AKP’li. O köy muhtarları diyor ki biz baskı görmüyoruz. PKK’lılar silahlarıyla yerleşim yerine inmiş de çatışma çıkmış yalanına sarılmasınalar. AKP kendi yaptığı provokasyonun tuzağına düşmüştür.”

“Onların seviyesine inecek halimiz yok. Ahlaktan eser yok kullandıkları dil üslup çok seviyesizce. İnşallah ülkeyi bunlardan kurtarırız. Ben hatırlatmak istiyorum. Bingöl’de saldırı olduğunda 4 kişiyi orada infaz ettiniz. Sonra ortaya çıktı ki o 4 kişinin saldırıyla hiçbir ilgisi yok. Nihat Kazanhan Cizre’de polis kurşunuyla öldürüldü. Sen çıkıp dedin ki asla polis müdahalesi yok. Ama olayla ilgili şimdi bir polis tutuklu. Senin yalancılığın ispatlanmış bir başbakansın. Konuşmadan önce bir dur düşün öyle konuş.”

“Beyanname hiçbir şey yapmadıklarının itirafı”

Demirtaş, AK Parti’nin seçim bildirgesiyle ilgili “seçim beyannameniz 13 yıldır hiçbir şey yapmadığınızı itiraf beyannamesidir. Yeni olan tek şey var başkanlık. Geri kalan her şeyi 2002’den beri yapacağız diyorlar. Ne zaman yapacağız diyorlar 2023’te yapacağız diyorlar. Yeni olan şey başkanlık. Davutoğlu diyor ki bana oy verin ülkeyi başkası yönetecek. Kendi kendini inkar eden bir husustur başkanlık” yorumunda bulundu.

"Devlet ateşkese uyarsa sıkıntı yaşanmaz"

PKK’nin silah zoruyla oy topladığı iddialarını da kabul etmeyen Demirtaş, Kırsal bölgelerdeki oyumuz şehirlerden daha düşük. Silah sizin elinizde sizden daha çok silahı olan yok. Silah ve para gücüyle oy almaya çalışan sizsiniz. PKK daha ne kadar çekilecek bilmiyorum. Dağın başındalar bekliyorlar. PKK’nin çekilmesini isteyenler nereye çekileceğini söylemesi lazım. Çekilebilecekleri kadar yüksekte duruyorlar zaten. İlan edilen ateşkese devlet uyarsa hiçbir sıkıntı yaşanmaz. İnşallah kimsenin burnu kanamaz” dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında