Sevan Nişanyan’dan HDP’ye destek

HDP’ye desteğini açıklayan sanatçı ve yazarlara Sevan Nişanyan da katıldı.

Halen Aydın Yenipazar Kapalı Cezaevi’nde yatmaktan olan Sevan Nişanyan adına, yazarın twitter hesabından yapılan açıklamada “Hapiste olmanın en kötü yanı Pazar günü HDP'ye oy veremeyecek olmak. Siz benim adıma verin, e mi?" dendi. 


Vedat Türkali: HDP fırsat 

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) desteğini açıklayan aydın yazar ve akademisyenler arasında yer alan yazar Vedat Türkali de bugün Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) açıklamalarda bulundu.

DİHA’ya yaptığı açıklamada HDP’nin bir fırsat olduğunu söyleyen Türkali, başkanlık sistemini eleştirerek “Böyle bir sistem Türkiye'ye uymaz” dedi. 

Seçimler öncesi en sağlıklı tercih olarak ise HDP'nin temsil ettiği hareketi tanımlayan Türkali, yeni bir alın yazısı hazırlayan Türkiye için HDP'nin bir fırsat olduğunu söyledi. HDP'nin barajı geçerek güçlü bir şekilde Meclis'te bulunmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Türkali, "Yani eğer HDP barajı aşar da kalabalık bir grupla Meclis'e ağırlığını koyarsa bu Cumhurbaşkanı'nın kurduğu oyun bozulur. Önce bu oyunu bozmak gerekiyor. Demirtaş akıllı bir adam. Akıllı bir çizgi yürütüyor. Vurmasını biliyor, alay etmesini de biliyor, doğruyu gözler önüne serilmesini de biliyor. Bunlar önemli vasıflar" dedi. 

HDP'nin barajı geçmesi için yurttaşlara destek çağrısı da yapan Türkali, "Bu memlekete ve insanlığa bağlı tüm insanlar elinden ne geliyorsa yapmalı" dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında