CHP Meclisi Acil Toplantıya Çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclisi acil toplantıya çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclisi 29 Temmuz'da 15:00’te acil toplantıya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün TBMM Başkanlığına, Meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge sunacaklarını belirterek, "116 milletvekilimizin imzasıyla bu önergemizi görüşmek üzere TBMM'yi 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" dedi. Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.  

İç ve dış politikada izlenen yöntemlerle bugüne kadar alınan tedbirlerin tehlikeyi azaltmadığını dile getiren Özel, herkesin bu acının son bulmasını, barışın yeşermesini istediğini söyledi.

'Meseleyi TBMM ele almalıdır'

Bazı hususların artık laftan öteye geçmesi gerektiğini söyleyen Özel, CHP'nin Türkiye'nin en önemli toplumsal meselelerinin çözüm zeminin TBMM olduğu görüşünü her ortamda dile getirdiğini bildirdi. 

Özel, şöyle devam etti:

"Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreç de göz önüne alınarak 7 Haziran'da oluşan halk iradesinin böylesine önemli bir konuda TBMM marifetiyle vücut bulması ve bu meselenin TBMM'de ele alınması artık bir zorunluluktur."

Özel, Meclis araştırma komisyonu kurulması için önergelerini de Meclis Başkanlığına sunduklarını ifade ederek Meclis'in toplanmasına ilişkin şunları söyledi, 

"Meclis İçtüzüğü'nün 7'nci maddesi gereğince bu önergemizi görüşmek üzere TBMM'yi 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. CHP'nin yapmış olduğu çağrıda toplantı günü 29 Temmuz, saat de 15.00 olarak teklif edilmektedir. Ancak İçtüzük'e göre Meclis Başkanlığı konuyu değerlendirecek, talebimizi de göz önünde bulundurarak, 7 gün içinde Meclis'i toplantıya çağıracaktır."

CHP milletvekil Sezgin Tanrıklulu da kararı twitter’dan şöyle duyurdu:

“CHP TBMM grubu, son günlerde yaşanan, toplumsal barışımızı bozan olayların araştırılması için 116 imzayla TBMM'ni olağanüstü toplantıya çağırdı.” 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç saldırısının hemen ardından HDP'nin 80 milletvekili ile hazır olduğunu, 30 vekilin daha imza vermesi dahilinde TBMM'yi olağanüstü toplantıya davet edeceklerini belirtmişti.

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Suruç CHP