HDP’nin ardından CHP de dokunulmazlık dilekçesi verecek

CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezinde toplandı.

Taraf’a bilgi veren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin dokunulmazlıklarının kaldırılması için kendilerinin 2011 yılında başvuruda bulunduklarını hatırlattı. Tekin ‘Biz bu başvurumuzu yineleyeceğiz. Bütün CHP milletvekillerinin alnı aktır. Korkacak, saklayacak hiç bir şeyi olmadığını defalarca kanıtlamış bir partinin bu başvuruda bulunmasından doğal bir şey olamaz’ dedi.

HDP'li 80 milletvekilinin imzasını taşıyan ve bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebini içeren dilekçe bugün Meclis Başkanlığına verilmişti. 

Dilekçelerin verilmesi öncesinde HDP'li Pervin Buldan ve İdris Baluken, bir basın toplantısı düzenledi. Buldan, "HDP’yi siyasi linç kampanyasının hedefi haline getirenlere çağrı yapıyoruz. Biz korkmuyoruz. Alnımız açık, başımız diktir. Dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak, siyaset yapan bir gelenekten gelmiyoruz. Bedel ödeyen, ama boyun eğmeyen, diz çökmeyen onurlu bir direniş mücadelesinin içerisinden geliyoruz" demişti. 

Bugün de CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezinde toplandı ve dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe verme kararı aldı.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

CHP dokunulmazlık HDP


Yazar Hakkında