İki ay önce Zergele'de bulunan Cumhuriyet yazarı Yıldırım: Hepsi sivildi, köylüydü

Cumhuriyet yazarı Ayşe Yıldırım, PKK’ye yönelik bombalamalar sırasında 8 sivilin hayatını kaybettiği Zergele Köyü’nü yazdı. İki ay önce köyde bulunan Yıldırım, TSK’nın bombalamanın ardından yaptığı ‘köy değil, teröristlerin barınma alanıydı’ açıklamasına karşılık ‘hepsi sivildi, köylüydü’ dedi.

Kandil Dağı eteklerine yönelik bombardımanlar sırasında Zergele Köyü’nde 8 sivil hayatını kaybetmiş, TSK haber sonrası yaptığı açıklamada ‘Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir” denmişti. 

Yıldırım, yazısında Zergele’yle ilgili izlenimlerini şöyle anlatmıştı: 

“Etrafta hayvanlar otluyor, köylüler günlük işlerini yapıyordu. Kimi kadınlar bahçeleri çapalıyor, kimi çardağı onaran erkeklere çay götürüyordu. Hiçbirinin elinde silah yoktu. Hepsi Irak yurttaşıydı. Eğer bir suçları varsa misafirperverdiler ve PKK ile sıcak ilişki kurmuşlardı o kadar. Arabamız, saldırıda sahibinin öldüğünü öğrendiğimiz bakkalın biraz ilerisinde durmuştu. Hava sıcaktı ve soğuk bir şey içip içmeyeceğimizi sormuşlardı. Şoförümüz cep telefonlarımızı kapatmamızı rica etmiş ve eklemişti: “Bizim için değil köylüler için. Türk uçakları koordinatları izleyip gelip ateş açıyor, sivil insanları vuruyor. 

Yıldırım, yerel kaynaklardan aldığı haberlere göre, ilk bombalamada bir kadının yaralandığı, ikinci bombanınsa toplanan kalabalığın üzerine geldiğini ve ikisi belediye çalışanı sekiz kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bombalamada dördü ağır 11 sivil de yaralandı.

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında