İHD Kemal Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunuyor

25 Nisan 2012 Çarşamba akşamı CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programında 1915 tartışılmış ve konuklar arasında bulunan Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanı Kemal Çiçek, Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu Okul Kurucusu Garo Paylan’ı “Ya sev ya terk et” sözleriyle hedef haline getirmişti. İHD bu olay nedeniyle Kemal Çiçek hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak.

Ulusal bir kanalda milyonlarca izleyicinin karşısında görüşlerini ifade etmeye çalışan Garo Paylan’ı “ya sev ya terk et” sözleriyle açık bir şekilde hedef haline getiren Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanı Kemal Çiçek hakkında suç duyurusunda bulunulacak. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nin bugün yaptığı basın açıklamasında, programda Garo Paylan hakkında Kemal Çiçek tarafından sarf edilen tehditkar ifadeler şu şekilde aktarıldı;

“Tıpkı Hrant Dink’in Valiliğe çağırılıp kendisine böyle davranmaya devam ederse “başına işler gelebileceği”nin hatırlatılması gibi, en çok izlenen TV kanallarından birinde, milyonlarca izleyicinin önünde,  “böyle konuşursa Türk toplumunun tepkisiyle karşılaşacağı”nı söylemiştir.  “Senin de sonun California” olur diyerek, ırkçı cinayetlerin ideolojisini temsil eden “YA SEV YA TERK ET” sloganını Garo Paylan’ın yüzüne ve milyonlarca izleyiciye söylemiştir.”

Ayrıca programı yöneten Ahmet Hakan’ın bu söylemlere şahit olduğu halde göz yumduğu da ifade edilirken Ahmet Hakan’ın tüm bu tehdit ve sözlü saldırılara tanıklık etmesi sebebiyle mahkemenin kendisini tanık olarak dinlemesinin talep edildiği belirtildi.

İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’u tarafından gerçekleştirilecek suç duyurusunun İHD tarafından yapılma sebebi olarak durumun faaliyet alanları içerisinde olması gösterildi. Yapılan açıklamada burada tehdit edilenin sadece Garo Paylan’ın olmadığı onun şahsında resmi söyleme karşı çıkan bütün Ermeniler ve aynı duygu ve düşünceleri paylaşan bütün insan hakları savunucuları, ırkçılık ve ayrımcılık karşıtları olduğu belirtildi.

Paylan'a yapılanı kendisine yapılmış gibi hisseden herkesin destek olması için çağrıda bulunulan İHD suç duyurusunu; 3 Mayıs Perşembe saat 13.30’da Çağlayan Adliyesi B Kapısı önünde basın açıklamasının ardından teslim edecek.