Kolombiya'da 6 ay içinde barış

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Küba'nın başkenti Havana'da yaptığı açıklamada, FARC ile yürütülen barış görüşmelerinde nihai anlaşmanın imzalanması için karara varıldığını duyurdu. Santos, FARC ile yürütülen barış görüşmelerinin gelecek 6 ay içinde sonuçlanacağını kaydetti.

Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki barış anlaşması 6 ay içinde imzalanacak

Kolombiya Başkanı Juan Manuel Santos, Küba'nın başkenti Havana'da yaptığı açıklamada, FARC ile yürütülen barış görüşmelerinde nihai anlaşmanın imzalanması için karara varıldığını duyurdu. Santos, FARC ile yürütülen barış görüşmelerinin gelecek 6 ay içinde sonuçlanacağını kaydetti.

Santos, anlaşma imzalanmasından itibaren 60 gün içinde de FARC'ın silah bırakacağını söyledi.

İki taraf arasında varılan karardan övgüyle söz eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Kolombiya için barış hiç olmadığı kadar yakın" ifadesini kullandı. 

FARC, ağustos ayında daha önce ilan ettiği tek taraflı ateşkesi uzattığı bildirmişti. Açıklamada ateşkes kararının, Kolombiya hükümetiyle FARC arasında yürütülen barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan Norveç ve Küba'nın taraflara itidal çağrısında bulunması üzerine alındığı da belirtilmişti. 

Devlet Başkanı Santos, 13 Temmuz'da "W Radio" kanalında yaptığı konuşmada, Antioquia iline bağlı Briceno ilçesinde yer alan El Orejon bölgesindeki mayın tarlalarını temizlemek amacıyla FARC 36'ıncı Cephe üyesi 3 savaşçı ile 48 mayın imha uzmanı askeri personelin çalışmalarına başladığını kaydetmişti.

FARC ile hükümet arasındaki barış görüşmeleri, Kasım 2012'de Havana'da başlamıştı.

Kategoriler

Dünya

Etiketler

barış Kolombiya FARC