Partiler seçim beyannamelerini bu hafta açıklıyor

Siyasette yoğun bir hafta başlıyor. Meclis’te yeni yasama yılı 1 Ekim Perşembe günü başlayacak. Siyasi partiler de seçim beyannamelerini bu hafta açıklıyor.

Meclis Genel Kurulu, 1 Kasım'da yapılacak genel seçim nedeniyle başka bir konuyu ele almadan yeniden tatile girecek. Meclis açılışı nedeniyle her yıl düzenlenen resepsiyon çatışma ortamı nedeniyle bu kez yapılmayacak. 

Bu hafta siyasi partiler için de hareketli geçecek. AKP 4 Ekim'de, CHP 30 Eylül'de, MHP 3 Ekim'de seçim beyannamelerini açıklayacak. HDP'nin de 2 Ekim'de aday tanıtım toplantısının ardından beyannamesini açıklaması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı AKP beyannamesinde ekonomik vaatlerin ön plana çıkması bekleniyor. 

7 Haziran seçimleri öncesi ekonomik vaatlerle öne çıkan CHP, 1 Kasım seçimlerine de aynı stratejiyle girecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağı beyanannemenin sloganı 'Önce Türkiye' olacak. 

HDP’de 1 Kasım seçim kampanyasında kullanılacak sloganlara yönelik parti içindeki çalışmalar devam ederken yeni sloganın 7 Haziran’da kullanılan ‘Biz’ler Meclis’e’ sloganına benzer olacağı ve birlikte yönetme vurgusunun yapılacağı dile getiriliyor. 

MHP ise seçim beyannamesinde "Ülkenin geleceğine oy ver" sloganını kullanacak.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında