Üç günlük ulusal yas ilan edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üç günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Ankara'daki saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üç günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Davutoğlu, "Aldığımız kararla terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, korucularımız için üç gün yas ilan etme kararı aldık" dedi.

"Ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı, ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır."

İki canlı bomba

"Saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda."

Davutoğlu, saldırının failleri sorusuna kesin bir bilgi vermedi.

Başbakan, ‘teröre karşı sağduyu çağrısını’ MHP ve CHP’ye yönelik olarak tekrarladığını söyledi.

HDP’yi sert şekilde eleştiren Davutoğlu, Demirtaş’ın ‘saldırının faili devlettir’ açıklamasının ‘açık bir tehdit’ olduğunu savundu. 

Davutoğlu, ‘Güvenlik zafiyeti var mı’ sorusunu, ‘güvenlik zafiyeti varsa adımları atarız’ dedi.

"Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir."

"Şundan emin olunuz ki bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, hangi örgüt bunları desteklemişse, arkalarında hangi gizli odaklar desteği sağlamışsa, hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılıp, hukuka teslim edilecektir."

"Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum."

Ayakta tedavi görenler hariç 186 yaralı 

“Bugün maalesef Ankara’da siyasi görüşleri ne olursa olsun kimi destekliyor olurlarsa olsunlar düzenlenen saldırıda 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Ayakta tedavi görenler hariç 186 yaralı var. “

"Siyasi liderlere bir kere daha çağrı yapmak istiyorum: Terörü yapana göre mağduruna göre değerlendirmeyelim. Hepsi mağdurdur hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan kim olursa olsun suçludur. "

Güvenlik zaafiyetine ilişkin soruya cevaben Davutoğlu şunları söyledi:

“Güvenlikle doğrudan ilgili arkadaşlarımızı toplantıya çağırdım. Olayın oluş seyriyle ilgili brifing aldım. Cumhuriyet tarihmizin en acı olaylarından biriyle karşı karşıyayız. Herhangi bir ihmal söz konusysa gerekli adımları atarız. Olay mitingin olacağı alanda cereyan etmiyor. Çevrenin bütünüyle aranması, arama alanlarına barikat konup gelen herkes aranarak miting meydanına sokuluyor. Ankara Garı’nın önünden Sıhhıye’ye olan alan miting alanı değil. Patlayıcı yerleştirlmesine tedbir olarak incelemeler yapılıyor ama tek tek kişiler aranmıyor. Anlaşılan o ki bu gurubun içine sızmış ya da gurbun içinde bulunan art niyetli iki kişi orada patlamayı gerçekleştirebiliyorlar. Bütün detaylar incelenir. Gerekli tedbirler alınır. “

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Ankara patlama