Buldan: İfade özgürlüğü gasp ediliyor

Diyarbakır’da sabaha karşı bürosunda gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Bir televizyon programında yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek mahkemeye sevk edilen Elçi için Bakırköy Adliyesi önünde bekleyiş sürüyor. 

Baro avukatlarının Tahir Elçi’ye destek açıklaması yapmasının ardından HDP İstanbul milletvekili Pervin Buldan da bir açıklama yaptı. 

Buldan, “Sayın Elçi düşüncelerini özgürce ifade etmiştir. Bu yapılan ifade özgürlüğünü gasp etmektir. Onun düşüncelerini bugün Türkiye’de milyonlarca insan sahipleniyor” ifadelerini kullandı. 

Buldan şunları söyledi: 

“Bugün bir kez daha hukukun çiğnendiği bir güne tanıklık ediyoruz. Tahir Elçi, hukuksuz bir şekilde kendisine gönderilen bir tebligatla gözaltına alındı. Kendisi İstanbul’a gelebilir, ifadeyi istediği her yerde verebilirdi. Sayın Elçi kendi bürosunda sabaha karşı yapılan bir operasyonla hukuksuz bir şekilde yapılan gözaltıyla adliyeye getirildi. Bu da açık bir şekilde gösteriyor ki Sayın Elçi’nin tutuklanmasına siyasi irade hayat vermiştir. Sayın Elçi, düşüncelerini özgürce ifade etmiştir. Bu yapılan ifade özgürlüğüne gasp etmektir. Biz de sayın Tahir Elçi’nin yanında olduğumuzu, onun düşüncelerini paylaştığımızı buradan ifade ediyoruz. Elçi’nin düşüncelerini bugün Türkiye’de milyonlarca insan sahipleniyor. Onların düşüncelerini gasp etmek istiyorsunuz. hepimiz birer Tahir Elçi’yiz ve onun yanındayız.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem