PKK, tek taraflı ateşkesi bitirdi

KCK, yaptığı açıklamayla 10 Ekim’de ilan ettiği tek taraflı ateşkesi sonlandırdığını duyurdu.

10 Ekim’de 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara bombalamasından sonra tek taraflı ateşkes ilan eden PKK, bugün yaptığı açıklamayla tek taraflı ateşkesi bitirdiğini duyurdu. 

KCK açıklamasında, 1 Kasım sonrası yapılan operasyonları hatırlatılarak ‘’savaşı tırmandırma kararı sonucu imha amaçlı saldırılar yürütülmüştür. Gerillaya yönelik imha amaçlı saldırılar yürütülürken, seçim sonrası halka yönelik saldırılar da arttırılmıştır. Gewer’de 2, Nusaybin’de 1, Silvan’da 4, Colemêrg’te 1 genç katledilmiştir. Birçok genç de bu saldırılarda yaralanmıştır. Kürdistan'da şehirlerin ve kırsal alanın birçok yeri yasak bölge haline getirilmiştir. Tüm bu saldırılar tek taraflı eylemsizlik kararımızın var olduğu ortamda gerçekleştirilmektedir’’ denildi.

"Çift taraflı ateşkese hazırız"

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yapılan açıklamada,“Tek taraflı eylemsizlik, savaş politikası ve gerçekleşen saldırılarla son bulmuştur. Bu ortamda tek taraflı eylemsizliğin bir anlamı yoktur” vurgusu yapıldı. Açıklamada, “Kuşkusuz HDP, Türkiye’deki bazı çevreler, yine dış güçler bir çatışmasızlık ortamı istemektedirler. Bu çağrılara her zaman anlam verdik. Çift taraflı bir ateşkese hazır olduğumuzu her zaman ortaya koyduk” denildi. 

"Sonuç alınmıyor"

"Müzakere temelli çözüme dayanan bir çatışmasızlık durumunu arzulayan çevrelerin harekete geçmesi gerektiği" belirtilen açıklamada şunlar da kaydedildi: “Bize yönelik çağrılar yapılmakta, ama Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ve Kürt sorununun çözümü için ciddi bir tutum ve mücadele ortaya konulmamaktadır. Tek taraflı gerçekleşen bu çağrıların mevcut ortamda bir anlamı olmadığı gibi bir sonuç vermediği de görülmüştür.” 

Açıklamada, direniş çağrısı yapılarak şöyle denildi: "Kuşkusuz tüm saldırılar Türkiye halklarına olduğu gibi, direnişin de tüm Türkiye halkları ve demokrasi güçleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu açıdan Türkiye'deki demokrasi güçlerinin bir demokrasi bloğu oluşturarak AKP faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmeleri bu dönemin en temel görevlerinden olmaktadır. Bu temelde tüm Kürt halkını, Türkiye halklarını ve demokrasi güçlerini mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.’’

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan güvenlik toplantısından da PKK’ya karşı yapılacak operasyonların devam etmesi kararı çıkmıştı.  

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında