Avrupa Yeşiller Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etti

Avrupa Parlamentosu'ndaki Yeşiller Partisi, Ermeni Soykırımı'na ilişkin tasarıyı kabul etti.

Fransa’nın Lyon kentindeki 23’üncü Avrupa Yeşiller Partisi Konseyi’nde, Ermeni Soykırımı’na ilişkin tasarı kabul edildi. Yeşiller’in kabul ettiği tasarıya göre 1915’te yaşanan katliamlar soykırım olarak kabul edilirken, Türkiye’ye soykırımı tanıyıp Ermenistan’la ve Ermeni halkıyla uzlaşmaya gitmesi çağrısı yapıldı. 

45 Yeşil Parti

Avrupa ve Doğu Ortaklığı Ülkeleri’nden 45 farklı yeşil partinin oluşturduğu bir çatı örgüt olan Avrupa Yeşiller Partisi, Avrupa Parlamentosu’nda, "Yeşiller–Avrupa Serbest İttifakı" grubu olarak 50 sandalyeye sahip.

Nefret söylemini kınamalıyız

Konuyla ilgili konuşan Avrupa Parlamentosu’ndaki grubun başkan yardımcısı Michele Rivasi, “Paris’teki trajik olaylar dünyanın hiç olmadığı kadar sorunlu bir yer olduğunu bizlere gösterdi. Yıllardır nefret söylemi gerektiği kadar kınanmıyor ve bu durum aşırılıkçıların propagandasını sürdürmesine ve şiddeti yaymasına yardım ediyor. Bu şekilde devam edemeyiz. Bu kısır döngüyü daha da açık bir demokrasiyle tersine çevirmeliyiz. Bizi bu duruma sürükleyen hataları ve suçları da kınamalıyız” dedi.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında