Makedonya sınırında sığınmacılara müdahale: 300 yaralı

Yunanistan’dan Makedonya’ya geçmeye çalışan yüzlerce sığınmacıya Makedonya polisi müdahale etti.

Yunanistan’da bulunan İdomeni kampında yaklaşık 12 bin sığınmacı bir aydır bekleyişte. Daha önce nehri aşarak Makedonya sınırını geçmeye çalışan sığınmacılar dün tekrar kitlesel olarak sınırı geçmeyi denedi. Makedonya polisinin müdahalesi sert oldu. AFP'nin haberine göre müdahalede 300'den fazla sığınmacı yaralandı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacı grubu sabah saatlerinde tel örgülere akın ederek  yıkmaya çalıştı. Sıpınmacılar ve insan hakkı aktivistleri, polisi plastik mermi de kullandığını belirtti; Makedonya yönetimi ise sadece göz yaşartıcı gaz kullandığını açıkladı.

Makedonyalı yetkililer sabah saatlerinde yüzlerce kişinin tel örgülere akın ederek, onları durdurmaya çalışan polise taş attığını savundu. 

Yunan hükümetinin göç koordinatörleri sözcüsü George Kyritsis, müdahalenin son derece tehlikeli ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Kyritsis, "Savunmasız halka karşı gelişigüzel bir şekilde kimyasal gaz ya da plastik mermi kullanımı tehlikeli ve içleracısı bir eylem" diye konuştu. 

Yunanistan-Makedonya sınırında, askerlerin müdahalesine maruz kalan bir sığınmacı, Makedonya askerleri bize saldırdı, Biz savaş için gelmedik, biz savaştan kaçtık ama burada başka bir savaş bulduk. Askerler bize ateş ediyor burada suç işleniyor." dedi

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında