Komisyonun görevine son

Azınlık vakıflarına ait el konulmuş mülklerin iadesi sürecinde önemli çalışmalar yapan Patrikhane Emlak Komisyonu’nun görevi, Başepiskopos Aram Ateşyan tarafından sonlandırıldı.

Vakıfların mülk iadesi için açtığı davaların koordinasyonunu sağlayan Komisyon,  Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvurular için de vakıflara büyük destek sağlamıştı. 

Başepiskopos Ateşyan’ın uzun süredir atıl halde bıraktığı ve desteğinden yararlanmadığı komisyon üyeleri, bu nedenle istifa mektubu vermişlerdi. Bu talebi de yanıtsız bırakan Ateşyan, komisyonun faaliyetlerine son verdi. Gelişmenin Emlak Komisyonu üyesi Şahin Gezer’in Beykoz arazisi hakkında yaptığı açıklamaların hemen sonrasına denk gelmesi dikkat çekti.

Kurulduğu tarihten bu yana ciddi bir mesai harcayan komisyon üyeleri, bu çalışmaları sonucunda tek sayfalık bir teşekkür mektubu aldı. Komisyon üyelerinin konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Patrikhane Emlak Komisyonu üyelerinden VADİP bünyesinde çalışmalarını devam ettirmeleri talep edilmişti.

 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.