Erdoğan: Almanya Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek bir karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Soykırımı tasarısının Federal Alman Meclisi’nde kabul edilmesine üzerine yaptığı açıklamada, “Alman Parlamentosu'nun aldığı bu karar aslında Almanya Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek bir karardır” dedi.

Almanya Federal Meclisi’nde bu sabah oylanarak kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarı’sına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika gezisi kapsamında Kenya’da yaptığı açıklamada, yasanın kabul edilmesinin Türkiye ve Almanya ikili ilişkilerini olumsuz yönde etkileyeceği söyledi.

Erdoğan, ''Başbakanla da görüştük. İlk adımımız Büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye çağırmak. Alman Parlamentosu'nun aldığı bu karar aslında Almanya Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek bir karardır" dedi. Cumhurbaşkanı, Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun Ankara’ya dönmesinin ardından, gerekli değerlendirmelerin yapılacağını ve atılacak adımlara bunun sonrasında karar verileceğini belirti. Erdoğan, Elçi döndükten sonra oturup değerlendirmesini yapacağız. Nasıl bir adım atarız, bunları konuşacağız ve bundan sonra da asıl atmamız gereken adımları atacağız. Büyükelçinin gelişi bu metinlerin değerlendirilmesi dış işlerdeki yapacaklar sonra nihai kararımızı vereceğiz” diye konuştu.

Tasarının kabulünden sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel’den "Almanya'nın Türkiye ile ilişkileri güçlüdür" açıklaması geldi.

 

 

 

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında