Yerevan, film festivaline hazırlanıyor

13. Altın Kayısı Film Festivali 10-17 Temmuz tarihleri arasında sinemaseverleri Yerevan’da ağırlıyor.

Bu sene festival takipçilerini zengin bir seçki bekliyor. 91 ülkeden yapılan 900ü aşkın başvuru arasından seçilen 135 film, izleyiciyle buluşacak. Festivalde, Ermenistanın bağımsızlığının 25. yılına ithaf edilen özel bir bölüm de bulunuyor. Ermeni Sineması: Bizim Günlerimiz başlıklı bölümde, geçen 25 sene içerisinde çekilmiş filmlerden seçilen, aralarında Vardan Hovhannisyanın 2007 tarihli Savaş ve Barıştaki İnsanların Hikâyesinin (A Story of People in War and Peace) de olduğu, kurgu ve belgesel filmler gösterilecek. Ayrıca, sinema eleştirmenlerinin ve profesyonellerinin katılımıyla, sektörün perde arkasına dair hikâyeler paylaşılacak, bağımsız sinemanın gelişimi tartışılacak. 

Festivalde, William Shakespearein 400. ölüm yıldönümü anısına, sanatçının eserleri üzerine yapılmış filmler gösterilecek. Fransa ve Bask sinemalarının son dönemlerinde üretilmiş filmlerden örnekler sunulacak olan programda; Ermeni sinemasının ustaları Dmitri Kesayants, Edmond Keosayan, Ruben Gevorgyants ve Roman Balayana adanmış bölümler de bulunuyor.

Ermenistan-Türkiye Sinema Platformuna (ATCP) katılmaya hak kazanan 10 yönetmen ve yapımcı adayı 11-13 Temmuz tarihleri arasında, festivale paralel düzenlenecek atölyelerde buluşacak.

Ermenistan Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Altın Kayısı Film Festivali her yıl, heyecanla beklenen buluşmalara sahne oluyor. Organizasyon, Yerevanı bir kültür ve sinema merkezi haline getirme iddiası taşıyor. 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema



Yazar Hakkında