Bekir Bozdağ: Yargılamalar Sincan'da yapılacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe teşebbüsünde bulunanların Sincan'da yargılanacağını açıkladı. Öte yandan gözaltı sürelerinin 7-8 güne çıkarılacağını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk'te katıldığı TV programında darbe girişimi ve sonrasına dair açıklamalarda bulundu. Darbe teşebbüsünde bulunanların Sincan'da yargılanacağını belirten Bozdağ, "hızla karara bağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, gündeme dair yaptığı açıklamalarda bakanlık olarak tedbir aldıklarını, özel bir mahkemeye gerek duymadıklarını ve darbe teşebbüsünde bulunanların hangi ağır cezada yargılanacağının belli olduğunu ifade etti. Tutukluların yargılamalarının uzun süreceğini ve bu mahkemelere başka duruşma verilmeyeceğini belirten Bozdağ, bunun için HSYK'nın bu konu üzerinde çalışıldığını söyledi. 

"Bizzat ABD'ye gidebilirim"

Fetullah Gülen'in iade konusuna da değinen Bozdağ, "ABD, Gülen ile ilgili acil tutuklama talebi için delil istedi, Adalet Bakanlığı bugün gönderecek"  dedi ve Gülen'in iade süreci için bizzat ABD'ye gidebileceğini belirtti. Darbe teşebbüsü ile gündeme gelen idam cezasına yönelik "bir değerlendirme yapılacaktır ama nasıl bir adım atılır bu değerlendirmede ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

Gözaltı süresi 7-8 güne çıkarılacak

Bozdağ, ilan edilen OHAL'le ilgili olarak, mevcut halden daha uzun olması beklenen gözaltı süresinin 7-8 güne çıkarılacağını, gerek görülmesi durumunda da artırılacağını belirtti ve  "hükümet olarak Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) çıkararak bütün konuları onun içinde tanzim etmeyi planlıyoruz ve bu çalışmalar bitmek üzere" dedi.

"Öcalan'la ilgili bir sıkıntı yok"

Öte yandan Abdullah Öcalan'ın durumuna da değinen Bozdağ son olarak, “Abdullah Öcalan’ın öldürülmesiyle iç karışıklık yaratma iddiaları gündeme geldi. Hükümetimiz orada önlem aldı, şu anda orada bir sıkıntı yok. Herhangi bir güvenlik sıkıntısı olmadığı gibi, sağlık sıkıntısı da yok. Sosyal medya üzerinden provokasyon yapanlar da var. Halkımız provokasyona gelmesin" şeklinde konuştu.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında