Antep’te düğüne bombalı saldırı

Antep'te bir düğüne yapılan bombalı saldırıda valilikten yapılan açıklamaya göre 30 kişi öldü. DİHA'ya göre ise Adli Tıp'a 50 cenaze getirildi. Valilik saat 11.00'da ölü sayısını 50 olarak duyurdu.

Antep’te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde 20 Ağustos Cumartesi gecesi yapılan düğüne bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırı sonrası Vali Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, "Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır" dedi.

Valilik 11.00'da açıkladı: Ölü sayısı 50

Gaziantep Valiliği, sabah saat 11.00 civarında yeni bir açıklama yaptı:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

Erdoğan: 51 kişi hayatını kaybetti

Erdoğan 16.00'da İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklamada "Gaziantep'te Şahinbey'de bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bomba, patlaması veya patlatılması neticesinde önce 94 yaralı, şuan itibariyle bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak şu an 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. 51 kişi hayatını kaybetti" dedi.

Gelin ve damat yaralı

Hürriyet gazetesi gelin Besna ile damat Nurettin Akdoğan'ın hastaneye kaldırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını duyurdu. Gazeteye göre saldırı "intihar bombacısı" saldırısı..

DİHA: Adli Tıp'a 50 cenaze getirildi

Anadolu Ajansı haberi “terör” saldırısı olarak tanımlarken, Dicle Haber Ajansı (DİHA) sabah 9.00 sularında geçtiği haberde “bombalı saldırıda yaşamını yitiren 50 yurttaşın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi” bilgisini geçti.

41 kişinin isimleri netleşti

Doğan Haber Ajansı Antep’teki bombalı saldırnda yaşamını yitiren 41 kişinin isimlerini duyurdu. Haberde öldürülen 50 kişiden 9’unun otopsi ve kimlik tespiti çalışmaları devam ettiği belirtildi.

Öldürülenlerin isimleri şöyle: Fatma Abdullah, Gurbet Akcan, Kamil Akdoğan, Bünyamin Akdoğan, Saliha Akdoğan, Muhammet Alpaslan, İsmail Alpaslan, Muhittin Alpdoğan, Ubeyit Alpdoğan, Hasan Alpdoğan, Kamile Ayhan, Nur Huriyet Ayhan, Metin Caner, Hüsam Cuma, Abdulhamit Çelikten, Süleyman Durak, Serhat Eryılmaz, Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Mirgin Gürbüz, Salih İlper, Yusuf İlter, Murat Kalay, Hakkı Okur, Mehmet Ali Özcan, Nergiz Özcan, Kerem Özer, Semanur Özer, Mehmet Ali Taş, Devran Toruman, Osman Toruman, Vesile Toruman, Sinan Urtekin, Ahmet Urtekin, İbrahim Urtekin, Mehmet Urtekin, Muhammet Yağız, Aliye Yağız, Süreyya Yağız, Orhan Yavuz ve Şükran Ayhan.

HDP: Saldırı üyelerimize yönelik

Halkların Demokrasi Partisi yaptığı yazılı açıklamada saldırının partili üyelerine yönelik olduğunu duyurdu.

“Partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.”

HDP’den yapılan açıklamada Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş Ve Figen Yüksekdağ’ın Antep’e gittikleri de bildirildi.

Yayın yasağı

Valilik saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. Açıklamada "Gaziantep 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği” duyuruldu.

DTK üç gün yas ilan etti

Antep katliamına ilişkin açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugünden geçerli olmak üzere 3 günlük yas da ilan etti:

‘’Dün gece Antep Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu onlarca insanımız katledilmiş, 100'ü aşkın insanımız yaralanmıştır. Bu vahşi saldırının sadece, Akdere Mahallesi'ndeki düğün alayına değil, tüm Kürt halkına dönük yapılan bir saldırı ve soykırım olduğunu vurgulamak isteriz. Antep'in Şahinbey İlçesi Akdere Mahallesi'nde düğüne yapılan hain saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz.

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Antep IŞİD