New York'taki saldırının kaynağı düdüklü tencere

ABD'nin New York kentinde dün düzenlenen bombalı saldırının, 'şarapnel parçasıyla doldurulmuş düdüklü tencereyle gerçekleştirildiği' bildirildi.

Saldırının düzenlendiği yerin yakınında, patlamamış bir düzenekte de yine şarapnel parçasıyla doldurulmuş düdüklü tencere bulunmuştu.  

ABD basınında yer alan haberlere göre, tencerelerde fünye mekanizması için cep telefonları ve Noel ışıkları kabloları kullanıldı.

Manhattan'daki Chelsea semtinde düzenlenen saldırıda 29 kişi yaralanmıştı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Arkasında siyasi bir motivasyon mu vardı yoksa kişisel bir motivasyon mu? Bilmiyoruz" dedi.

Vali: IŞİD bağlantısı bulamadık

New York Valisi Andrew Cuomo ise patlamanın "bir terör eylemi olduğunu ancak herhangi bir uluslararası terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını" söyledi.

Cuomo, "New York'ta bir bombanın patlaması açıkça terör eylemidir ama uluslararası terörle bağlantılı değil. Bir başka deyişle, IŞİD bağlantısı bulmadık. Ama genel olarak bir bomba patlaması terörist eylemdir. Bunu da bu şekilde değerlendireceğiz ve takip edeceğiz" diye konuştu.

Olayda, patlamanın şiddetiyle binaların camları kırıldı ve patlama sesi semtin diğer bölgelerinden de duyuldu. 

Yaralanmaların çoğunun kırılan camlar ve enkaz nedeniyle vücutta oluşan kesikler ve yaralar olduğu belirtiliyor. 

Patlama yerel saatle gece 9 civarında yaşandı. Görgü tanıkları, çok büyük bir patlama sesi duyulmasıyla herkesin kaçıştığını söyledi.

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

patlama New York


Yazar Hakkında