Dink davasında Faruk Sarı savunma yapıyor

Dink cinayeti davası, dün verilen aranın ardından bugün yeniden başladı. Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi Müdürü Faruk Sarı savunma yapıyor.

Dink cinayetinde kamu görevlerinin yargılandığı dava devam ediyor. Duruşmalar Pazartesi ve salı günü başlamış dün ara verilmişti. Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek katıldı. Tutuksuz sanıklardan Celalettin Cerrah, Sabri Uzun, Ercan Demir, Reşat Altay, Hasan Durmuşoğlu ve Erhan Tuncel katıldı.

Ayrıca Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz, Ogün Samast ve Yasin Hayal, Şükrü Yıldız, Mehmet Ali Özkılınç SEGBiS aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı.

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Bahri Belen, Sabu Aslangil, İnci İşbulur, Emel Ataktürk Sevimli ve sanık avukatları da duruşmaya katıldı.

Pazartesi ve salı günü duruşmalara katılarak savunma yapan İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, duruşmaya katılmadı.

Duruşmada Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi Müdürü Faruk Sarı savunmasını yapıyor.

Dinç'ten sonraki İstihbarat Müdürü

Sarı, cinayetten önce Trabzon'a Engin Dinç'in yerine atanmıştı ve cinayet gününde halen Trabzon'da Şube Müdürü olarak görevliydi.

Sarı, Dink cinayeti için hazırlık yapan Yasin Hayal ve arkadaşlarından bilgi getiren yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel'in ilişkisinin kesilmesi için yazılan yazıda imzası var. Tuncel kentteki cinayet hazırlığı hakkında Emniyet’e bilgi getiren tek isim. Soruşturma aşamasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan incelemelerde daha önce soruşturma makamlarına hiç iletilmeyen istihbarat raporları bulundu. Bu raporların altında da Faruk Sarı'nın imzası var.

Dink davası önceki duruşmada ne oldu?
Çapraz sorguda istihbarat savaşları 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.