Kadın cinayetleri sahneye taşındı

Mask-Kara Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Kadın Ölüleri’, Aralık ayı boyunca sahnelenecek.

Mask-Kara Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Kadın Ölüleri’, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde sahnelendi. Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde yapılan gala gösterimine, aralarında Songül Öden ve Demet Evgar’ın da bulunduğu kadın sanatçılar da katıldı. 

İçinde yaşadığımız çağa dair bir trajedi niteliğinde olan ‘Kadın Ölüleri’, kadınların töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucunda öldürülmelerini ya da intihara sürüklenmelerini konu ediniyor. İzleyiciyi toplumsal bir yüzleşmenin içine çeken oyunda, farklı kadınların yaşamlarından hikâyeler, etkileyici bir müzik ve sahne kullanımıyla aktarılıyor. Oyuncuların canlandırdığı bu tanıdık hikâyeler, aralarındaki benzerlikler ve ortaklılarla öne çıkıyor.

Cem Düzova’nın yazdığı, yönetmenliğini ise Nazif Uslu’nun yaptığı oyunda, Eylem Öden, Ayşe Taştemel, Nurhan Uslu, Gamze Avcı, Derya Şahan ve Yeliz Kömürcü rol alıyor. Baskıya ve şiddete maruz kalmış tüm kadın ve çocuklara adanan ‘Kadın Ölüleri’, Aralık ayında da sahnelenmeye devam edecek.

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro


Yazar Hakkında