Konumuz Hrant Dink

Bu haberi Deni ve Herman yapıyoruz, Ben Herman, Hrant  Dink’in ölüm yıldönümü olduğu  için bu haberi yapıyorum.  Eğer yıldönümü bilmeyenler varsa 19 ocak  2007’de aramızdan ayrıldı. Dink  Şişli Halaskargazi Caddesi’nde silahlı saldırıya uğrayarak vefat etmiş. Ben üç yaşındayken vefat etmiş,  ben bunu üç  sene önce öğrendim. Haberlerden öğrendim. İçimden Hrant Dink ile yapılan anmaları görünce o adam da mı gitti diye üzülüyorum. Etrafımdaki insanlar da aynı şekilde o adam da mı gitti diyor. İyi adamdı diyorlar ben Hrant Dink’in öldüğünü okuduğumda “acaba neden?” sorusu geliyor aklıma. Hrant Dink kimsesiz ve yoksul çocukların yetiştiği Tuzla Ermeni Çocuk Kamp’ını yönetmeye başlamış. 21 yıl sonra devlet kampa el koymuş. 

Agos’ta yazı yazmak bana Hrant Dink’in anısını yaşatmayı  hissettiriyor.

Herman Yimsel

Merhaba ben Deni. Hrant Dink çok iyi bir gazete yazarıydı onu beğenmeyenler için bir şey diyemem ama onun gazetesinde haber yazmak benim için bir onurdur. Keşke herkes onun düşüncesinde olup ırkçı değil de sosyalist biri olsaydı diye umut ederim ama maalesef ki böyle bir toplumda yaşamadığımız için üzülüyorum.

Deni Tomayan

Biz Hrant Dink’in ölümünün 10. Yılı anısına ona açılan davadan sonra olan konuşmasını dinledik ve arkadaşlarımızın hazırladığı sunumu izledik ve en son Sari Gelin adlı şarkıyı dinledik.

Melik Cavak