TSK’dan ‘Karargah rahatsız’ haberiyle ilgili açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hürriyet gazetesinin ''Karargah rahatsız'' başlıklı haberiyle ilgili açıklama yaptı.

TSK’dan yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmede ‘rahatsızlık’ gibi bir ifadenin olmadığı savunuldu; “Bu açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri ile devlet ve hükümet arasında bir sorun varmış gibi yansıtmak, olayı saptırmaktır” dendi. 

Açıklama şöyle:  

”Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Genelkurmay Başkanı’nın şahsına yönelik eleştiri kisvesi altında iftiraya varan iddialar ile ilgili bir basın mensubuna bilgilendirmede bulunulmuş ve bu hususlar 25 Şubat 2017 tarihinde yayımlanmıştır. 

Yapılan değerlendirmenin içeriği, dikkat ve hassasiyetle düzenlenmiş, ‘Karargah Rahatsız, Karargah’ta Rahatsızlık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Rahatsızlık vb.’ gibi ibareler söz konusu dahi olmamıştır. Sorulan sorulara özetle, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç politika malzemesi haline getirilmemesi, şahsi işlerden uzak tutulması gerektiği’ ifade edilmiştir. Kararlılık ve azimle terörle mücadele edildiği, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başarıyla tamamlandığı bir dönemde bu tür iddia ve iftiralarla gündemi bulandırma çabalarını esefle karşılıyoruz. Bu açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri ile devlet ve hükümet arasında bir sorun varmış gibi yansıtmak, olayı saptırmaktır. Cevap verilen eleştirilerin muhatapları bellidir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, devletinin ve milletinin emrinde olarak, her zaman olduğu gibi sarsılmaz bir inanç, kahramanlık ve fedakarlıkla şehit kanlarıyla sulanmış bayraklaşan vatan topraklarının güvenliğini sağlamak amacıyla, faaliyetlerine azim ve kararlılıkla devam etmektedir.”

"Karargah rahatsız" haberine soruşturma" 

Erdoğan: Terbiyesizliktir 

Başbakan Binali Yıldırım, Hürriyet'in, hakkında soruşturma açılan ''Karargâh rahatsız'' haberi sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la dün Çankaya Köşkü'nde bir araya gelmişti. Orgeneral Akar daha sonra İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda habere dair açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu ifadeler bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı hayli hayli rahatsız etmiştir. Burada atılan başlık bir terbiyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya ne gazete yönetimi ne de patronaj kısmı muktedir değildir. Hukuki olarak takipçisi olacağız. Eski alışkanlıklar artık geride kaldı. Herkes konumunu bilecek” dedi. 

 

 

Kategoriler

Güncel Basın Gündem

Etiketler

Hürriyet TSK


Yazar Hakkında