Batman'da 12 mahallede seçim sandıkları değiştirildi

Batman’ın 12 mahallesinde bulunan, 38 bin 540 seçmenin oy kullanacağı okullar referanduma beş gün kala değiştirildi. HDP’nin en yüksek oy aldığı bölgeyle ilgili olarak parti, İl Seçim Kurulu’na ve Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Batman’ın merkez Belde, Cudi, Gültepe, Pazaryeri, GAP, Petrol, Raman, Tılmerç, Seyitler, Petrolkent, Huzur ve 19 Mayıs mahallelerindeki 15 okulda bulunan sandıklar, hiçbir gerekçe gösterilmeden başka okullardaki sandıklarla birleştirildi. Bu mahallelerde HDP yüzde 80’i aşan oranda oy alıyordu.

Dihaber’in haberine göre, Birleştirme kararı alan İl Seçim Kurulu, partilere değil muhtarlara tebligat gönderdi. Bunun üzerine konu hakkında bilgi almak için Seçim Kurulu Müdürü ile görüşmeye giden HDP’li yöneticilere, müdürün “Biz kararı muhtarlara bildirdik, size bildirmek zorunda değiliz. Gidin ne yapıyorsanız yapın?” dediği iddia edildi.

HDP’nin topladığı verilere göre taşınan 103 sandıkta 38 bin 540 seçmen oy kullanacak. HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yapılan birleştirme işleminin karara ve yönetmeliğe aykırı olduğunu savundu. 

Aslan, sandıkların birleştirildiği mahallelerde partilerinin yoğun oy aldığına dikkat çekerek: “Bu karardan seçmenin hiçbir haberi yok. HDP olarak bize de tebliğ edilmedi. Parti yöneticilerimiz resmi başvuruda bulundukları halde karar kendilerine tebliğ edilmedi. Parti yetkililerimiz kendileri gidip taşınan okullarla ilgili mahallelerin muhtarlarıyla görüşerek taşınan yerleri öğrendi” dedi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında