Dink davasında yeni iddianame okunuyor

Dink cinayeti davasında, aralarında Jandarma görevlilerinin de bulunduğu davanın polis şeflerinin yargılandığı dava ile birleştirilmesinin ardından ilk duruşma yapıldı.

Dink cinayeti davasında, aralarında jandarma görevlilerinin bulunduğu dava ile polis memurlarının yargılandığı davaların birleştirilmesinin ardından ilk duruşmaya başlandı. 

Davada sanık sayısı 86’ya ulaştı. 30 sanık tutuklu yargılanıyor. 

Fetullah Gülen, Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı gibi isimler de yeni iddianameyle dosyaya girdi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya, aralarında İstanbul ve Trabzon Jandarma görevlilerinin de bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı. Dink ailesi avukatlarının yanı sıra çok sayıda sanık avukatı da duruşmada bulundu.  

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da duruşmayı izledi.

Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan duruşmaya katılmadı. Horasan'ın izinli olduğu için duruşmaya çıkmadığı belirtildi. Duruşmayı mahkeme heyeti üyelerinden Arif Atanıan yönetti. 

Duruşmada sanıkların kimlik tespitleri yapıldı.  

Tutuklu sanık Hamza Celepoğlu, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Celepoğlu, ‘Mesleğiniz nedir?’ sorusuna "Üniforması ve mesleği elinden alınmış bir Türk generaliyim" diye yanıt verdi.

Tutuklu sanıklardan Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek ve tutuksuz sanıklardan Erhan Tuncel ve Reşat Altay da duruşmaya katıldı. 

Mahkeme, kimlik tespitlerinin ardından kabul edilen yeni iddianamenin özetini okuyor.

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.