Taksim Spor'da ayrılığa ırkçı tehdit bulaştı

Ermeni toplumunun köklü kulüplerinden Taksim Spor Kulübü, teknik direktörü ile yollarını ayırmak istedi ancak hocanın ırkçı söylemlerine ve tehditlerine maruz kaldı. Kulüp başkanı Garo Hamamcıoğlu hocanın özür dilediğini ve yolları ayırma kararlarını hayata geçireceklerini söyledi.

Taksimspor, kulübün hem A takımı hem de altyapısı ile ilgilenen dokuz yıllık antrenörü Necdet Yılmaz’la yollarını ayırmak istedi. Ancak Taksimspor Kulübü’nün bu talebine öfkelenen antrenör, ertesi gün Taksimspor Süleyman Seba Tesisi’ne bir grup arkadaşıyla gelerek yönetim kurulu üyeleriyle tartıştı. Daha sonra facebook hesabından açıklama yapan Necdet Yılmaz, ‘dokuz senedir onurla mücadele ettiğim ‘Taksimspor’dan bu akşam ayrıldım. Ayrılırken onurumla kavga ettim ve kavgam devam edecek’ ifadelerini kullandı. Yılmaz, aynı açıklamasında ‘Eğer bu memleket benimse siz def olup gideceksiniz’ ifadelerini de kullandı. Yılmaz’ın sosyal medya hesabında kullandığı ifadeler şöyle: 

“Bugüne kadar konuşmuyordum, bugün konuşuyorum. Son zamanlarda anladım ve duydum ki Ermeni hoca istiyorlarmış. Eğer bu memleket benimse siz def olup gideceksiniz. Korkudan polis çağırdınız; iki ekip geldi ve gittiler, gitmeliler. Çünkü benim davam ekmek davası ve davamı ölene kadar sürdüreceğim. Artık susmak yok. Burası benim memleketim. Ben bu gece gerekeni yaptım sayılmaz, yarım kaldı. Kimseye de ihtiyacım yok. Bunca sene evlatlarım için mücadele ettim, edeceğim de. Taksimspor’a laf ettirmem ama bazı kişilerin, şerefsizlerin aklını alacağım. Bu bir tehdit değil, tehdit etmem.”

Gelişmeleri Agos’a değerlendiren Taksim Spor Kulübü Başkanı Garo Hamamcıoğlu süreci doğruladı. Antrenör Necdet Yılmaz’la kulübün ilişkisini kestiğini belirten Hamamcıoğlu şöyle konuştu;

“9 yıldır beraber olduğumuz hocamızdı. Hem A takıma hem de altyapımıza bakıyordu.  Bu yıl A Takımdan altyapı takımına geçmek istedi. Onun yerine başka birisini almak istiyorduk ve alt yapıyla ilgileneceği için maaşında indirim yapmayı hedefliyorduk; hoca buna tepki gösterdi. Her kulüpte bu uygulama yapılır; lig biter, sözleşme feshedilir ama biz ona 12 ay ödeme yapıyorduk. Biz hep iyi niyetliydik ancak o kulübe karşı agresif davrandı. Üç gün sonra birkaç kişiyle birlikte yönetim kurulu odasına geldiler ve yine agresif davrandılar. Biz de arkadaşlarımızla birlikte dik durduk, bundan sonra beraber çalışmayacağımızı belirttik. Kendisi açıklamalarında ırkçı söylemlerde bulundu ancak sonra özür diledi ve ‘bir anlık gaflete’ uğradığını belirtti. Bizler bu ayın 25’inde, dokuz yıllık kanuni tazminat hakkını verdikten sonra kendisiyle olan tüm ilişkilerimizi keseceğiz. Ayrıca, dokuz yıldır beraber çalıştığı sporculardan birkaç tanesinin kulübe gitmemelerini söylüyormuş. Bunun üzerine biz de geçen hafta bütün velilerle toplanıp durumu açıkladık. Ancak velilere başka türlü olaylar anlatmış Necdet Yılmaz. Velilerle görüşmemde %90’lık bölüm bu konuda bize hak verdi. Yeni hocamız ise Yılmaz Danacı. Kendisi daha önceden sporcuydu, aynı zamanda hocalık da yaptı. Dolayısıyla iyi bir arkadaşımız ve bundan sonra kendisiyle yolumuza devam edeceğiz.”

Kategoriler

Toplum Spor

Etiketler

Taksimspor


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.