Gezi operasyonunda 12 kişi serbest, bir kişi tutuklandı

Sivil toplum çalışanları ve akademisyenlere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişi arasında yer alan film yapımcısı Çiğdem Mater ve sivil toplum çalışanları Ayşegül Güzel ile Filiz Telek dün gece ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Böylece operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 11'i serbest kalmış oldu. Turgut Tarhanlı, Meltem Aslan, Asena Günal, Bora Sarı ve Hande Özhabeş 16 Kasım Cuma günü, Betül Tanbay, Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay, Yusuf Cıvır, Ayşegül Güzel ve Çiğdem Mater ise 17 kasım Cumartesi günü serbest bırakıldı. Filiz Telek'in de gece geç saatlerde serbest bırakıldı.  İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı, Diyalog ve Uzmanlaşma Derneği Kurucu Üyesi Yiğit Aksakoğlu ise  tutuklandı.

16 Kasım 2018 Cuma günü düzenlenen operasyonla akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı,  Anadolu Kültür’ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Genel Koordinatörü Asena Günal ve film yapımcısı Çiğdem Mater ile Meltem Aslan, sivil toplum çalışanları Yiğit Aksakoğlu, Filiz Telek, Bora Sarı, Yusuf Cıvır, Ayşegül Güzel, Hande Özhabeş gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden aynı gün yapılan yazılı açıklamada, bir yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala’nın Gezi eylemlerini organize ve finanse ettiği öne sürülmüştü. Açıklamada, Kavala ile birlikte hiyerarşik bir düzen içinde hareket ettiği belirtilen İstanbul, Adana, Antalya ve Muğla'dan 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edilmiş, gözaltına alınan 13 kişinin adları verilmişti.

Kategoriler

Genel Güncel