Erdoğan AİHM kararını yorumladı: Bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM'nin Selahattin Demirtaş'ın hak ihlaline uğradığı ve serbest bırakılması gerektiği yönündeki kararını değerlendirdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının yaptığı başvuruya dair karanını bugün açıklamış ve Demirtaş'ın hak ihlaline uğradığını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan  “AİHM kararları bizi bağlamaz. Bugüne kadar örgütle ilgili çoğu kararlar hepsi aleyhe. Karşılığında yapabilecek çok şeyler var. Karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz. Terör devam ediyor" dedi. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gazetecilerin AİHM kararı hakkındaki sorularını yanıtladı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bütçe çalışmaları nedeniyle kararı henüz görmediğini belirten Gül, Demirtaş'ın tahliye edilip edilmeyeceği sorusu üzerine, "Kararı görmek lazım ve takdir edecek makam yargı makamıdır. AİHM iç hukukun bir parçası. Bunu da reformcu bir parti olarak AK Parti getirdi ama bu karar ne getiriyor, ne yapıyor, ne karar verilmiş, bunların takdiri de yine mahkemenin vereceği bir karardır" yanıtını verdi.

Öte yandan AİHM'nin Selahattin Demirtaş için verdiği  “serbest bırakılmalı” kararının ardından Demirtaş’ın avukatları bugün Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Kategoriler

Genel Güncel